PLE DE BERGA: Les obres a la Rasa dels Molins, el tema estrella

Un resum de les principals qüestions que es tractaran a la sessió plenària d'aquest dijous

Redacció
14 de gener del 2016
Actualitzat a les 18:02h
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, explicant els punts del Ple als mitjans
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, explicant els punts del Ple als mitjans | Aida Morales.

Des d'aquest gener, l'Ajuntament de Berga ha posat en marxa el costum de realitzar reunions prèvies als Plens municipals per tractar les qüestions que es debatran en aquests. L'objectiu, segons ha explicat l'alcaldessa, Montse Venturós, és poder saber d'avançada i amb més profunditat alguns dels punts que es discutiran. Els principals temes que es tractaran són aquests:

1. Projecte d'obra municipal de millora de la xarxa de sanejament a la part central i sud de la Rasa dels Molins: aprovació inicial
Han passat anys, fins que el projecte de la Rasa dels Molins de Berga ha aconseguit començar a desencallar-se. En aquest sentit, l'equip de govern proposa, en aquest Ple municipal, l'aprovació inicial d'un projecte que ascendeix fins a 143.000 euros, i que preveu la canalització de l'abocament d'aigües residuals que arriben a la llera d'aquesta zona. 
Segons ha explicat l'alcaldessa, es tracta d'un projecte que es dividirà en tres fases i que és "imprescindible", ja que les aigües residuals són un "greu problema" pels veïns i, a més, la seva canalització i vinculació directament amb el clavegueram és obligatòria des de finals dels anys setanta.
L'objectiu, ha remarcat, és portar a terme tot el projecte però, per assegurar que pugui continuar si hi ha algun entrebanc, s'ha dividit en tres fases de 51.000, 65.000 i 26.000 euros. Aquest projecte, ha continuat, es preveu aprovar aquest dijous al Ple municipal, i tirar endavant aquest 2016. 
Segons Venturós, l'encarrilament del projecte de la Rasa dels Molins ha comportat una gran feina per part dels departaments tècnics i de serveis jurídics i, pel que fa al finançament, ha afirmat que es demanaran subvencions a través de línies de crèdit de la Xarxa de Governs Locals de la Diputació de Barcelona. 

2. Resolució de contracte de gestió de serveis públics de neteja viària a nom de Tractaments Ecològics SA
Es tracta d'un "pur tràmit", segons l'alcaldessa, per tornar a iniciar els papers per a la licitació de la contractació del servei de neteja viària. En aquest punt, no es pot realitzar una quarta pròrroga a l'empresa Tractaments Ecològics i, per tant, es fa un requeriment d'informació per tornar a licitar el contracte. 

3. Concessió de servei públic Piscina coberta el Tossalet: equilibri econòmic
Proposta perquè l'Ajuntament de Berga ratifiqui l'informe en què es denegava la petició dels concessionaris del centre esportiu el Tossalet de rebre compensacions econòmiques davant dels resultats de l'equilibri econòmic i financer. En aquest cas, el 23 de desembre del 2015 el Tossalet va demanar compensacions perquè, tant la crisi, com l'augment de l'IVA i l'aparició d'altres centre esportius havien trencat el seu equilibri econòmic i financer. L'Ajuntament va denegar aquesta petició i en aquest Ple es ratifica aquest informe. 
"Entenem que si es compensés la part de dèficit podríem estar parlant d'una subvenció encoberta", ha precisat l'alcaldessa. 

4. Cartipàs municipal 2015-2019: Donació de compte del decret 2015/1082, de 3 de desembre de 2015, de modificació de l'estructuració de les àrees i delegació general d'atribucions de gestió als membres de la Junta de Govern Local
Des d'alcaldia es traspassa la regidoria d'Hisenda, que fins ara estava compartida, a Francesc Ribera. 

5. Aprovació d'incorporació del Patronat Municipal de la Patum a l'observatori del Patrimoni Etnològic de la Generalitat de Catalunya
Aquest observatori està inclòs dins del Departament de Cultura i té per objectius la recerca i la difusió de la cultura i el patrimoni. Està format per 13 entitats diferents i, enguany, es va demanar al Patronat de la Patum que hi formés part. 

6. Punt sobrevingut: Es passa com a proposta d'alcaldia l'acceptació del préstec de l'IDAE. 
La sol·licitud d'aquest préstec es va aprovar el ple del 19 d'octubre, i el passat 8 de gener es va resoldre i notificar que es concedia. 
Arxivat a