L'Ajuntament d'Olvan traspassa la Fira de la Tòfona a l'Agència perquè sigui «molt més comarcal»

Martí Orriols considera que la fira no era prou "popular" i "participativa"

Redacció
13 de gener del 2016
Actualitzat el 14 de gener a les 9:46h
Fira de la Tòfona d'Olvan
Fira de la Tòfona d'Olvan | Aida Morales.

Fira de la Tòfona d'Olvan Foto: Aida Morales.

 

Amb el canvi de govern al petit però dispers municipi d'Olvan, l'organització d'alguns actes també està canviant. Aquest és el cas, per exemple, de la Fira de la Tòfona, que tradicionalment es realitzava a principis de febrer a Cal Rosal i que, enguany, s'esperarà uns mesos més tard, i pivotarà sota l'organització de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà (ADBerguedà). 

L'objectiu, segons ha explicat a NacióBerguedà l'alcalde d'Olvan, Martí Orriols, és eixamplar la fira, fer-la “més popular i participativa" i que, per altra banda, adquireixi una caràcter més comarcal del que tenia fins ara. Per això, ha prosseguit, considera important que sigui aquest ens de desenvolupament comarcal qui l'organitzi i gestioni, i que l'Ajuntament pugui quedar en un segon terme, tan sols, cedint les infraestructures i l'espai. 

Això, ha explicat Orriols, és el que fa setmanes que es parla amb l'Agència, que en els propers dies haurà de presentar un projecte de fira que, segurament, es realitzarà durant el mes de març. “Ara encara no hi ha una data concreta”, ha precisat l'alcalde que, per la seva part, també ha lamentat que el fins llavors director de la fira, Pere Muxí, no s'hagi posat en contacte amb l'Ajuntament. 

Una fira més popular

L'únic encàrrec que se li va fer a l'ADBerguedà, ha precisat l'alcalde, és que la vuitena i nova Fira de la Tòfona tingui  un caràcter “més popular del que tenia fins ara”. En aquest sentit, ha prosseguit, es buscarà trencar els tòpics de la tòfona com un producte econòmicament allunyat de la ciutadania i, d'una manera o altra, aconseguir-la acostar. 

A més, també ha afirmat que defugirà, per exemple, de sopars de 50 euros o de concursos de cuina per a “l'elit dels cuiners” de la comarca, sinó que s'intentarà aconseguir que hi participi la gent del poble, que tothom s'animi a manipular aquest producte de luxe i que, en aquest punt, sigui una fira molt més participativa.