L'arbre de Nadal, camí del reciclatge al Berguedà

Els arbres recollits es convertiran en adob i tornaran a revertir en la terra

Aida Morales
11 de gener del 2016
Actualitzat a les 11:00h
576_1357487960IMG_0921
576_1357487960IMG_0921 | Ramon Estany

Arbre de Nadal Foto: Ramon Estany


Acabat el període nadalenc, els arbres de Nadal que han adornat les llars catalanes inicien el seu camí per ser reciclats com a compostatge, és a dir, adob per a la terra. Al Berguedà, l'empresa Containers del Berguedà ja ha predisposat un servei exprés per tal de recollir aquests elements tan nadalencs arreu de diversos pobles de la comarca. 

Per exemple, i segons han anunciat, a Berga o Avià es podrà deixar l'avet de Nadal al costat dels contenidors d'orgànica a partir de les 13.00 hores de dimarts, dijous i dissabte; mentre que a Bagà, la Pobla de Lillet, Guardiola de Berguedà i Cercs, aquest servei de recollida es realitzarà dilluns, dimecres i divendres. A banda d'aquests municipis, però, Containers del Berguedà també recorda que els ciutadans els poden portar a la deixalleria de Berga, Guardiola de Berguedà o Puig-reig, així com a les deixalleries mòbils que recorren els pobles de la comarca.

L'objectiu d'aquesta activitat és evitar els abandonaments incívics que pertorbin l'espai públic i, al mateix temps, incentivar el reciclatge i donar una segona vida útil a aquest material orgànic. En aquest cas, els arbres i avets recollits es traslladaran a la central de compostatge del Bages, on passaran a convertir-se en adob per tornar a revertir en la terra.