Comencen les rebaixes al Berguedà amb descomptes d'entre el 20 i el 30%

Dolors Fígols espera que les compres augmentin un 3% i que la campanya sigui millor que la del 2015

Aida Morales/Jordi Palmer
07 de gener del 2016
Actualitzat a les 19:49h
Comencen, avui dia 7, oficialment les rebaixes d'hivern a Catalunya.
Comencen, avui dia 7, oficialment les rebaixes d'hivern a Catalunya. | Arxiu ND.

Malgrat que diversos establiments comercials, especialment dels grans centres comercials, comencessin la setmana passada les rebaixes d'hivern, aquest dijous és el dia que el comerç català considera com a "oficial" d'inici d'aquesta temporada de descomptes. L'explicació que algunes botigues comencessin la setmana passada es troba en la suspensió, per part del Tribunal Constitucional, de la llei de comerç catalana, la qual cosa permet a qui ho vulgui adaptar-se a la llei espanyola, que possibilita l'inici de les rebaixes el dos de gener.

No obstant això, el comerç català i, en concret, el berguedà, ha optat per considerar l'endemà de Reis com la data oficial per a les rebaixes, amb entre un 20% i un 30% de descomptes generalitzats que, a mitjans de febrer, segons han explicat a NacióBerguedà, ja es podrien enfilar fins el 50% o més en moltes botigues. 

Pel que fa a la comarca, Dolors Fígols, de la botiga Fígols Home-Dona ha declarat que s'espera una campanya de vendes positiva i, fins i tot, superior a la de l'any passat. El fet que el fred hagi arribat ara, considera, pot provocar un augment de les vendes sobtat, sobretot, pel que fa jaquetes i abrics. En conjunt, però, espera que el creixement de l facturació rondi el 3%, una tònica similar a la que es pronostica a la resta de Catalunya. 

Les rebaixes se centren especialment en el sector de la moda i conformen el principal reclam d'aquest període, per al qual els experts aconsellen tenir clar què és el què es vol comprar, per bé que també es fan descomptes en botigues de parament, mobiliari i altres.

A Berga, a més, es podrà acabar de rematar aquest període amb les Gangues al carrer, que Fígols considera que poden ser l'impuls final de la campanya, i que es faran l'últim cap de setmana de febrer. 

Campanya de recuperació

Gràcies a un calendari que marca l'inici en dijous, a les portes d'un cap de setmana i amb el diumenge amb algunes botigues obertes, la previsió apunta a que puguin ser quatre dies molt bons per als comerciants. En aquest punt, tant a nivell català com berguedà s'espera que sigui una campanya de recuperació, que marqui diferència amb la de l'any passat, i que permeti consolidar i donar aire al petit teixit empresarial de la comarca. 
Arxivat a