Els veïns de la Valldan votaran diumenge el nou arbrat del passeig dels Abeuradors

L'Ajuntament ja ha començat a talar els plataners més afectats | El veïnat d'aquest barri podrà escollir entre tres opcions

Aida Morales
08 de gener del 2016
Actualitzat a les 20:35h

Passeig dels Abeuradors de la Valldan, a Berga Foto: Aida Morales.


Diversos arbres del passeig dels Abeuradors de la Valldan, a Berga, estaven afectats per un "risc important de caiguda". Així ho va determinar el Pla de gestió de risc de l'arbrat d'aquesta zona realitzat pel consistori, i es va donar a conèixer a la ciutadania a través dels mitjans de comunicació

D'aquest estudi, se'n va extreure que 34 arbres (31 plataners) patien afectacions importants que, malgrat no ser de gran urgència, si que s'havien de solucionar el més aviat possible. Per això, durant els darrers dies ja s'han començat a talar els arbres més afectats ja que, segons l'Ajuntament, molts d'ells també patien podridures que els repercutien de manera estructural. Properament, segons el consistori, la tala continuarà per a la resta de l'arbrat que acumula el mateix problema, i tots els exemplars s'aniran substituint de manera progressiva fins a assolir la seva total renovació en un període de cinc anys. 

En aquest punt, i per establir el tipus d'arbres que es replantaran, el consistori vol per partícips els veïns de la zona, tot proposant-los tres opcions de repoblament. La primera contempla la possibilitat de tornar a plantar plataners, mentre que la segona passa per substituir els arbres per mèlies, i la tercera per lledoners. Els veïns majors de 16 podran votar aquest diumenge 10 de gener de les 10.00 del matí a les 14.00 hores a l'escola de la Valldan, i totes les llars rebran un fulletó informatiu amb les tres opcions. 

En aquest pamflet informatiu s'explica que replantar plataners és una opció continuista però poc recomanable, ja que són arbres de grans dimensions que, segurament, necessitarien podes agressives i, a mig termini, ocasionarien un problema similar a l'actual. Les altres dues opcions, segons considera el consistori, són més "adequades", tant pel que fa al passeig, com pel clima. Aquesta replantació, per altra banda, es portarà a terme amb exemplars del major calibre possible, ja que s'espera que, en un període d'entre dos i quatre anys, puguin fer una ombra similar a l'actual. 
 

Consulta les tres opcions que votaran els veïns de la Valldan

Arxivat a