S'aconsegueix finançament estatal per fer millores a l'abocador de Berga

El Consell Comarcal del Berguedà rep una ajuda de 3.165 euros de l'ARC per a recollida selectiva de residus orgànics

Aida Morales
07 de gener del 2016
Actualitzat a les 11:26h

Abocador de Berga-Cercs Foto: Consell Comarcal del Berguedà


L'Agència de Residus ha aconseguit que un 37% dels ajuts estatals del Pla d'Impuls al Medi Ambient (PIMA) es destinin a Catalunya. D'aquesta manera, doncs, es calcula que arribaran uns tres milions d'euros del total de 8,2 d'aquest pla, que es podran destinar a finançar part de les obres de condicionament i millora de diferents dipòsits controlats. Entre aquests, l'abocador de Berga, el de Beuda (Garrotxa) i el de Mas de Barberans (Montsià).

A Berga, aquests diners suposarien una injecció econòmica complementària a la subvenció directa de 364.921,49 euros que el Govern de la Generalitat va aprovar donar al Consell Comarcal del Berguedà el passat mes de juny per ampliar aquesta instal·lació i garantir la capacitat de deposició dels residus. Amb aquests diners, es preveia tirar endavant la novena fase del projecte constructiu de l'abocador, que està en funcionament des de 1996 i que, des de llavors s'ha anat adequant per complir la normativa i donar un correcte servei a tots els pobles de la comarca. 

Subvenció per a la recollida selectiva

El Consell Comarcal del Berguedà també rebrà una subvenció de 3.165 euros per a projectes relacionats amb el foment de la recollida selectiva de la fracció orgànica. Es tracta d'un dels 55 projectes beneficiaris de l'ajuda de l'ARC per a aquesta causa, que puja fins a 912.000 euros a tot Catalunya. 

Segons l'Agència de Residus, tots els projectes subvencionats serviran per impulsar millores quantitatives i qualitatives en la recollida d'aquests residus d'origen orgànic.
Arxivat a