Els berguedans Rosa Valls i Jordi Uró, entre els millors de la Ciaspolada

Els esportistes dels Mountain Runners queden 6a i 23è d'entre més de 5.000 atletes

Aida Morales
06 de gener del 2016
Actualitzat a les 20:16h
Equip de la Selecció Catalana de Raquetes de Neu.
Equip de la Selecció Catalana de Raquetes de Neu. | FEEC.

Sortida de la Ciaspolada 2016. Foto: FEEC


La Selecció Catalana de Raquetes de Neu, que aquest any està formada pels berguedans i membres de l'Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà Rosa Valls i Jordi Uró, ha realitzat un molt bon paper a la Ciaspolada, una de les curses de raquetes de neu més mítiques del món i una de les proves més importants del calendari internacional d'aquest esport. 

Aquesta, disputada a la població de Fondo, a la Val di Non (Trentino, Itàlia) ha comptat amb la participació d'uns 5.000 corredors vinguts d'una vintena de països, amb un circuit d'uns 900 metres i sis voltes, que ha convertit la competició en tot un espectacle. Durant la cursa, la selecció catalana ha demostrat un nivell molt alt, sobretot, en l'àmbit femení, on l'esportista d'Olvan Rosa Valls ha aconseguit una sisena posició. En dones, la catalana Ragna Debats ha quedat quarta, i Sílvia Leal, 9a. El podi, però, ha estat per a Isabella Morlini, seguida d'Antonella Confortola i Sinonetta Menestrina. 

En homes, el català i membre de la Federació Jan Margarit ha debutat aconseguint un preuat 8è lloc, mentre que Marc Trasserra s'ha quedat en 11a posició i el berguedà Jordi Uró en 23a, i entre els 25 millors de la competició. Els guanyadors de la categoria masculina han estat Àlex Baldaccini, seguit de Jonathan Watt i Alessandro Rambaldin. 

La Ciaspolada ha estat la primera de les proves internacionals on competeix aquest any la Seleccio Catalana de Raquetes de Neu. El proper 6 de febrer, aquesta participarà a la Caspolada italiana, que és prova del Campionat del Món, i després a l'Open Internacional Europeu, que se celebrarà a Guils Fontanera (Cerdanya).
 

Equip de la Selecció Catalana de Raquetes de Neu. Foto: FEEC.