Unes 4.000 persones passen el matí de Reis a la Fira centenària de Montclar

El fred d'aquest dimecres frenha lleugerament la concurrència de gent al Pla de les Alzines

Aida Morales
06 de gener del 2016
Actualitzat el 07 de gener a les 9:57h
Fira de Reis de Montclar
Fira de Reis de Montclar | Pere Gendrau

Fira de Reis de Montclar Foto: Pere Gendrau


La Fira de Reis de Montclar és una de les fires centenàries més peculiars de Catalunya. Conjuntament amb la d'Igualada, és una de les poques que s'organitza el dia de Reis, motiu pel qual, conjuntament amb el seu encant i tradició, aplega milers de persones. En aquest cas, i segons ha explicat l'alcaldessa del poble, Raquel Sala, a NacióBerguedà, enguany es calcula que hi poden haver passat unes 4.000 persones. 

"Estem força contents; és la primera Fira de Reis que organitzàvem des del nou ajuntament i en fem una valoració molt bona", ha explicat. En conjunt, aquesta fira ha aplegat una seixantena de parades d'artesania, antiguitats i alimentació i, malgrat que ha estat un nombre lleugerament inferior al de l'any passat, la tònica ha seguit essent "molt positiva". 

De fet, un dels motius de la possible disminució de visitants -l'any passat se'n van calcular uns 5.000- pot haver estat el fred, segons l'alcaldessa. A més, el fet que el dia de Reis caigués en un dimecres, segurament tampoc hi ha ajudat. En qualsevol cas, la Fira de Montclar no s'ha vist, ni molt menys, buida, sinó que ha estat un formigueig de gent constant, que ha comprat, esmorzat i gaudit de l'entorn durant tot el matí. 

L'espai de motor, amb cotxes i motos antigues, i un circuit de motocross, també ha estat un dels espectacles més curiosos, sobretot pels més petits i, enguany, pel que fa als vehicles, també s'ha habilitat un espai d'aparcament. Això, ha explicat Sala, ha permès descongestionar el pla i ordenar la circulació. 

Festa de tradició

Per a l'alcaldessa, una de les grans particularitats de la Fira de Reis de Montclar és el seu caràcter tradicional i antic. Celebrada des de fa cents d'anys, és un clar reflex de la pagesia, amb costums tan nostrats com l'esmorzar de botifarra amb allioli de codony, que cada any atrau molta gent de la comarca, però també turistes de tot Catalunya. 

En aquest sentit, ha suposat Sala, l'atractiu de ser un "fira de pagès" crida l'atenció i la curiositat dels més metropolites, un volum de gent de Barcelona i l'àrea metropolitana que s'acosta cada any i que, la seva passejada pel Pla de les Alzines, ja s'està convertint en tradició. 
 

Recorregut de salts per a les motos a la Fira de Reis de Montclar Foto: Pere Gendrau