L'ANC del Berguedà se suma a la concentració per pressionar per un acord de govern

L'acte serà aquest dijous 7 de genera a les 19.30 a la plaça de la Catedral de Barcelona

Redacció
06 de gener del 2016
Actualitzat el 07 de gener a les 15:51h
L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) del Berguedà s'ha volgut sumar, segons ha informat, a la concentració que aquesta mateixa organització ha convocat a nivell nacional, per tal de demanar als partits polítics independentistes que arribin a un acord que permeti conformar govern. 

Aquest acte de pressió de l'ANC serà dijous a les 19.30 hores a la plaça de la Catedral de Barcelona, on s'esperen centenars de persones d'arreu de Catalunya. Des del Berguedà, per exemple, ja han indicat que es valorarà realitzar un autobús durant les properes hores, en funció de les persones que s'hagin interessat en baixar. 

Amb el lema "Volem acord", l'Assemblea vol realitzar un últim gest com a mesura de pressió perquè la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) i Junts pel Sí trobin un darrer mecanisme de consens que permeti la investidura d'un president. De fet, aquests dos partits es reuniran el mateix dijous en un últim intent per assolir un acord. La reunió comptarà amb la mediació de l'ANC, Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). 

Si el proper diumenge no hi ha investidura d'un nou president com a resultat de les eleccions del passat 27 de setembre, el president en funcions, Artur Mas, signarà un decret de convocatòria per a la celebració d'uns nous comicis.