Màgia, il·lusió i solidaritat amb Síria, en l'arribada dels Reis d'Orient a Berga

Ses Majestats recorren els pobles del Berguedà amb cavalcades íntimes i úniques als ulls dels més petits | Gaspar dóna un toc d'atenció als pares: "Us hem deixat unes orelles"

Aida Morales
05 de gener del 2016
Actualitzat el 06 de gener a la 13:47h
Melcior repartint caramels a un infant.
Melcior repartint caramels a un infant. | Aida Morales

Ni el temps amenaçador, ni el fred que s'ha girat aquests dies ha aconseguit espantar, aquest dimarts, els centenars de nens i nenes que, a mitja tarda, han sortit als carrers a esperar els Reis de l'Orient a diversos punts del Berguedà. En alguns pobles, Ses Majestats han arribat amb cavalls i camells, en altres, com ara Gironella, amb barca pel Llobregat, i en el cas de Berga, han recuperat les grans i majestuoses carrosses que cada any els passegen pels principals carrers de la ciutat. 

Ha estat a la capital, on els Reis Mags han donat el major toc d'atenció. I no només els nens, a qui han recordat els carretons plens de carbó que repartiran aquesta nit, sinó també als pares. Després de rebre les claus de la ciutat de part de l'alcaldessa, Montse Venturós, ha estat Gaspar, qui ha estat més contundent. 

"Aquest any hem pensat en vosaltres", ha dit en referència als adults. I ha continuat: "Us volem deixar unes orelles ben grans perquè pogueu escoltar els vostres fills; tenen costes molt importants a dir-vos". A més, també ha anunciat que els deixaran un rellotge "molt gran". El motiu, ha dit, és tenir més temps per gaudir de cadascun d'ells.
 

Gaspar, el rei que ha donat un toc d'atenció als pares. Foto: Aida Morales.


I pels més petits, tal com ha recordat Melcior, hi haurà regals i desitjos, tot i que no sempre es pot portar el que es vol. En aquest sentit, el rei blanc ha volgut recordar que el món és molt gran, amb llocs on, a causa de les guerres, els infants no tindran regals: "Penseu una mica en ells a l'hora de començar a jugar, i esperem que l'any que ve, els poguem passar a portar obsequis com a vosaltres". 

"Veig des d'aquí alguns infants entremaliats", ha prosseguit Baltasar. El rei negre, un dels més adorats, però també temuts, ha pronosticat que alguns nens i nenes potser no s'han portat bé, i els ha instat a estimar i valorar aquelles persones que tenen a voltant. "Això no ho oblideu mai", ha dit, en un dels dies més emocionants de l'any, i una de les nits més màgiques. 

Aquesta nit, doncs, els Reis Mags de l'Orient passaran, casa per casa, a deixar regals i complir desitjos. En algunes, podran saciar la seva gana i set amb torrons, galetes o aigua, mentre que en altres, reposaran durant uns instants tot prenent força per continuar. Sigui com sigui, els Reis ja són aquí, amb les claus de totes llars i un desig irrefrenable de mantenir la màgia.

GALERIA DE FOTOS de la Cavalcada de Reis de Berga

 

La plaça de Sant Pere plena de gent esperant els Reis d'Orient. Foto: Aida Morales.

Arxivat a