L'alcalde de Puig-reig afirma estar «emprenyat, decebut i trist» amb CDC, ERC i la CUP

Josep Maria Altarriba carrega contra el "tacticisme polític" de CDC, ERC i la CUP: “Moltes vegades, ni tan sols ens representeu”

Aida Morales
06 de gener del 2016
Actualitzat a les 19:43h
L'alcalde de Puig-reig,  Josep Maria Altarriba
L'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba | Aida Morales

L'alcalde d'ERC a Puig-reig, Josep Maria Altarriba Foto: Aida Morales


L'alcalde de Puig-reig, el republicà Josep Maria Altarriba, no se n'ha pogut estar de proclamar, en un escrit fet públic a les xarxes socials aquesta setmana, el seu punt de vista sobre la deriva que està vivint el procés d'independència arran del que considera "tacticisme polític" per part dels partits. “EMPRENYAT!!!...DECEBUT!!!...TRIST!!!... encara no ho sé”, comença afirmant. 

I és que, per al dirigent d'Esquerra Republicana de Catalunya al municipi berguedà, ni el seu propi partit ha estat a l'alçada de les circumstàncies. “On ets ERC?”, es pregunta, després de lamentar que Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) no hagi sabut fer el “pas enrere” que anunciava per no ser un “obstacle”, o que la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) hagi portat a terme “tàctiques partidistes” i “estratègies de partit” amb més “opacitat” que la que caldria. 

“On s'ha quedat el 'nosaltres mai no serem un obstacle per el procés'?... o bé el 'nosaltres som l'accelerador del procés?”, es torna a preguntar respecte de tots aquests grups polítics. “Coherència?”, continua. Segons el seu punt de vista, tot plegat és “trist, esperpèntic, fosc i llastimós” i, en aquest sentit, creu que els partits polítics només han sabut causar “desencís” en la ciutadania i enviar un missatge d' “independentisme afeblit”. 

Altarriba també ha criticat la poca transparència que hi ha hagut durant les negociacions, fins i tot, dins dels mateixos partits polítics, i exigeix explicacions “clares, nítides i ràpides” per saber què ha passat perquè, finalment, no s'hagi pogut arribar a un pacte de consens entre Junts pel Sí i la CUP. Perquè, segons recorda al seu escrit, la ciutadania ja va respondre, va organitzar-se, cantar, ballar i manifestar-se pacíficament per reivindicar un nou país i un nou estat, amb unes eleccions, les del 27 de setembre, que van acabar amb 72 diputats independentistes. "La pilota va quedar a la teulada dels partits polítics (tots)”, lamenta.

En aquest punt, assegura que “tres mesos de despropòsits polítics" ho han engegat "tot a rodar", una situació que provoca “tristor i desencís” i que no és coherent amb la resposta de la ciutadania. Segons ell, doncs, aquests tres partits polítics, CDC, ERC i la CUP, no han sabut “complir el mandat democràtic” que se'ls va encomanar i, per tant, són “indignes” de representar la ciutadania: “No oblideu mai que la gent del carrer, el poble, nou sou vosaltres; som tots nosaltres, i moltes vegades, ni tan sols en representeu”.
Arxivat a