La Fira de Reis de Montclar espera milers de visitants

Antiguitats, gastronomia, artesania i motocross ompliran aquest 6 de gener el Pla de les Alzines

Aida Morales
05 de gener del 2016
Actualitzat a les 11:52h
Fira de Reis de Montclar
Fira de Reis de Montclar | Pere Gendrau

Dos artesans de la fusta a la Fira de Reis de Montclar Foto: Pere Gendrau


El Pla de les Alzines de Montclar ja s'ha convertit en un referent d'aquesta tradicional Fira de Reis, de ben segur, la més nombrosa i multitudinària del Berguedà. D'origen centenari, la Fira de Reis de Montclar se celebra cada 6 de gener en aquesta planura plena d'encant, amb milers de persones que s'hi passegen durant tot el dia si el temps acompanya, i més d'un centenar de parades. 

L'any passat, aquest esdeveniment va aplegar més de 5.000 persones, segons van explicar a NacióBerguedà els organitzadors, una xifra que s'espera poder repetir, comptant assidus i visitants ocasionals, aquest any. 

Durant tot el dia, la fira es converteix en un escenari perfecte per esmorzar, passejar i comprar productes d'artesania i agroalimentaris. A més, les antiguitats també tenen el seu espai especial, així com les diverses fogueres on cadascú es pot coure un tastet, després d'untar una torrada amb allioli de codony. 

Un altre atractiu d'aquesta fira és l'exposició de motos i cotxes antics, una curiositat per a grans i petits que recorda velles glòries d'una altra època. En paral·lel, les demostracions de motocross són un dels espectacles que més criden l'atenció, amb espectaculars salts i derrapades que sorprenen per l'habilitat. 

Amb tot això, doncs, el petit municipi de poc més de 100 habitants espera viure, aquest dimecres, l'èxit d'un dels seus esdeveniments més peculiars i predilectes. Si el temps acompanya, les previsions són molt positives. 
 

GALERIA DE FOTOS de la Fira de Reis de Montclar (2015)

 

Fira de Reis de Montclar Foto: Pere Gendrau