Montse Venturós demana «respecte» per la decisió de la CUP i assegura que no s'ha trencat «absolutament res»

L'alcaldessa de Berga nega que el debat hagi provocat “estralls” en l'assemblea local | Venturós refusa opinar sobre les declaracions d'altres alcaldes o regidors

Aida Morales
04 de gener del 2016
Actualitzat el 05 de gener a les 12:52h
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós | Aida Morales

L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, manté una estricta i fidel consideració cap a la decisió que la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) va prendre aquest diumenge en Consell Polític, per no investir Artur Mas en la presidència de la Generalitat. Segons ha manifestat a NacióBerguedà, la seva visió és la de "treballar” per les decisions que s'han pres, amb un “respecte màxim” cap a la voluntat majoritària de la militància. 

“Ara continuarem treballant per la independència perquè aquest és un dels objectius i la màxima del nostre projecte polític”, ha declarat. En aquest punt, ha recordat que, durant aquests últims mesos, la voluntat de la CUP era trobar un “candidat de consens” per continuar amb el procés de ruptura amb l'Estat espanyol. Així doncs, i respecte de les negociacions, afirma que es va ser “molt clar" amb cadascun dels missatges.

Segons Venturós, ara el procés "continua” i, en aquest, la CUP no busca “ni el poder ni la glòria”, sinó “únicament la independència”. Per això, ha assegurat que el seu partit seguirà ferm i unit i, lluny dels missatges de ruptura que es poden haver difós, ha indicat que ni a Berga ni als Països Catalans s'ha trencat “absolutament res”. 

Pluralitat

L'alcaldessa de la capital del Berguedà també ha recordat que l'essència de la CUP és la pluralitat i, per tant, diferents visions dins d'una mateixa organització. “Aquesta és la grandària d'una organització democràtica i de l'assemblearisme”, ha sentenciat, tot remarcant que, per això, aquest partit ha tingut diverses “discrepàncies”  que ha hagut de resoldre tota la militància. 

En el cas de Berga, ha exemplificat, el 60% dels militants i simpatitzants es van decantar a favor de la investidura, mentre que el 40% restant, en contra. Aquest fet, ha dit, no ha provocat “cap tipus d'estrall” dins l'organització local ja que, segons ha mantingut, la clau de volta rau en el fet que tots els militants “acaten les decisions preses” i “tiren endavant essent fidels” a allò consensuat per l'assemblea, que és el màxim òrgan de decisió. 

No afecta Berga

“En absolut ha afectat”, ha declarat Venturós sobre una possible repercussió local de la decisió d'àmbit nacional. Segons ella, el nucli de la CUP de Berga continuarà treballant en el municipi de la mateixa manera que ho ha fet fins ara, i amb el “mateix projecte polític”. 

A més, i malgrat que alguns regidors i militants de la ciutat s'han postulat clarament en contra o a favor, l'alcaldessa també ha estat molt contundent sobre un possible trencament: “Una escissió, a hores d'ara, jo no la veig”. 

Reaccions d'alcaldes i regidors

Per altra banda, durant les darreres hores han estat diversos els militants de la CUP i càrrecs electes de tot Catalunya que s'han posicionat a favor o en contra de la investidura. Sobre aquests, Venturós no s'ha volgut pronunciar. “No faré valoracions perquè no entenc que la figura d'un alcalde o regidor sigui més o menys que qualsevol altre militant”, ha dit.

Respecte d'unes noves eleccions, ha declinat fer-ne un anàlisi profund ja que, tal com ha mantingut, aquesta decisió està “sobre la teulada de Junts pel Sí”. En aquest sentit, ha recordat que aquest partit encara pot “moure fitxa” i que, per tant, la CUP ara resta a “l'expectativa”. 
Arxivat a