Màrius Serra, Mercè Martínez i Cesc Freixas participen en un videoclip d'essència berguedana

El berguedà Gerard Espanyol assegura que es tracta d'una gravació que vol arribar al màxim de gent possible

Aida Morales
04 de gener del 2016
Actualitzat a les 21:49h
1200_1451909010musica
1200_1451909010musica

Gerard Espanyol és un berguedà d'essència musical. Ja des de fa anys, ha participat com a cantant i guitarrista en diversos grups de la comarca però, des del 2013, ha posat el seu talent a mans de De tu a tu, un grup format per un terrassenc, un barceloní i un osonenc que, davant del moment polític que viu Catalunya, també han volgut posar el seu granet de sorra. 

“Jo vull decidir”, doncs, és una cançó sorgida arran dels sentiments i a partir d'una idea “molt ambigua” que es pot aplicar en diversos àmbits, segons ha explicat Espanyol a NacióBerguedà. El seu objectiu, ha dit, és el d'enviar un missatge positiu que arribi al màxim de gent possible, motiu pel qual s'ha buscat la participació de més d'una vintena de músics, actors i personatges destacats del panorama cultural català. 

Entre aquests, Màrius Serra; els músics Cesc Freixas, Jordi Costa (Strombers), Jordi Martínez (Autoput), Francesc Ribera (Brams) o Toni Corrales (Ebri Knight), però també actrius com Mercè Martínez i una desena de participants més. Segons Espanyol, el més ideal hagués estat poder gravar amb cadascun d'aquests, tot i que, finalment, el grup es va haver de limitar a realitzar playbacks

Aquest videoclip, ha remarcat, es va fer públic en una data també molt destacada; el passat 9 de novembre. En aquest punt, i després de dos mesos, ha indicat que l'ambició continua essent la mateixa i el missatge, tal com ha recordat, segueix vigent. 

Després d'aquesta experiència, doncs, De tu a tu es planteja créixer i, a curt termini, poder publicar el seu primer disc. Sobre aquest, el berguedà ha remarcat que ja hi ha les cançons composades i que, per tant, només cal començar a fixar els terminis. Segons ha dit, es tracta d'un projecte que “fa molta il·lusió” a tots els membres del grup, ja que serà el primer, i esperen que no l'últim. A partir del disc, però, la seva ambició és créixer i realitzar el màxim nombre de concerts possibles a tot Catalunya.

De tu a tu està format per Gerard Espanyol a la veu i guitarra, Joan Giralt també a al veu i guitarra, Oriol Piqué al capdavant del baix i Jordi Fábregas a la bateria.