CDC i ERC del Berguedà afirmen estar «molt decebuts» amb la CUP

David Font considera que la CUP ha fet el joc a l'Estat espanyol | Toni Pérez acusa els cupaires d'enganyar la ciutadania i de no ser independentistes

Aida Morales
03 de gener del 2016
Actualitzat el 04 de gener a la 13:22h
El president d'ERC, Toni Pérez, i el de CDC, David Font.
El president d'ERC, Toni Pérez, i el de CDC, David Font.

El president d'ERC, Toni Pérez, i el de CDC, David Font.

 

"Decepció". Aquesta és la paraula que més han utilitzat els presidents de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), David Font, i d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Toni Pérez, al Berguedà, per fer valoració del 'no' a la investidura d'Artur Mas, que aquest diumenge ha acabat anunciant la Candidatura d'Unitat Popular.  

Segons han explicat a NacióBerguedà els dos dirigents comarcals, la resposta dels cupaires és, sense cap mena de dubte, un pas enrere en el procés d'independència de Catalunya. "L' Estat espanyol es frega les mans", ha considerat el convergent.

"Amb això no podem anar enlloc", ha continuat Pérez que, des del seu punt de vista, ha lamentat que la CUP estigui fent "demagògia" i enganyant la ciutadania en el camí de l'independentisme. "La gent i nosaltres ens pensàvem que eren independentistes, i ens han demostrat que van seguint el rumb espanyol i carca", ha etzibat. 

De la mateixa manera, ha denunciat que la decisió de la CUP hagi estat, a més, un cop molt dur per al seu partit ja que, ta com ha recordat, alguns dels seus militants van instar, durant la campanya electoral, a que si no es volia votar Junts pel Sí, la població s'animés a votar la CUP,  ja que era un partit independentista: "Ens han demostrat que d'ells, no ens en podem refiar". 

Tornar a començar

Per a CDC, però, el camí continua i, segons ha remarcat Font, cal seguir "mirant endavant" i defensar el model de país que es vol en un futur. Per això, ha assegurat que Convergència està preparada per "treballar fort" i aconseguir, d'ara endavant, els màxims suports possibles per encarar les properes eleccions al Parlament de Catalunya: "El país necessita la seva llibertat, i la farem amb aquells qui realment tinguin clares les prioritats". 

"Val més tancar-ho tot i tornar a fer unes altres eleccions", ha considerat el president republicà a la comarca en la línia de CDC. Així mateix, ha demanat que, si hi ha noves eleccions, tothom sigui "clar" i que, en aquest camí, el poble decideixi havent vist tots els elements.

Emprenyada general

A través de Twitter, a més, Font també ha agraït les disculpes d'alguns dirigents de la CUP, tot i que, tal com ell mateix ha piulat, això no "ajuda ni ajudarà" a "l'emprenyament general" que assegura que molts catalans porten a sobre.
 

La CUP del Berguedà s'inclina pel sí a la investidura de Mas