Konvent Cuina apaga temporalment els fogons en un nou «moment d'impàs»

La vessant gastronòmica de l'Associació Cultural remarca la seva voluntat d'adaptar-se a la regulació | Els professionals del Konvent aprofitaran el descans per continuar buscant la transgressió

Aida Morales
03 de gener del 2016
Actualitzat a les 21:00h
Edifici del Konvent
Edifici del Konvent | Abel Castells

Edifici del Konvent Foto: Abel Castells


Konvent Cuina, la part gastronòmica de l'Associació Cultural del Konvent de Cal Rosal, apagarà temporalment els seus fogons a partir de dilluns. Aquest diumenge, doncs, és l'últim dia en què aquesta instal·lació oferirà els seus plats com a vessant creativa de les instal·lacions. Una cuina diferent, nova i transgressora, liderada per un grup de professionals que, durant els mesos que ha estat engegada, no ha deixat cap comensal indiferent.

Konvent Cuina, doncs, no tanca definitivament, sinó d'una manera molt temporal, volent donar joc i resposta a la seva voluntat d'adaptar-se a les regulacions del sector, segons han explicat a NacióBerguedà, i aprofitant la parada com un "moment d'impàs", també, per donar un nou i diferent enfocament a aquest art.

Durant els mesos que Konvent Cuina ha estat en marxa, ha acollit diverses mostres, mercats i experiments. Des de la primera mostra d'oli de la Catalunya Central, fins a arrossades pop o el pa amb oli i xocolata. En aquest camí, ha aconseguit convertir-se en un punt gastronòmic de referència de la comarca, tot i que, darrerament, també ha estat l'últim recipient de les crítiques del sector. 

En aquest punt, el gremi d'Hostalieria i Turisme del Berguedà els va acusar de competència deslleial, mentre que el Konvent defensava la seva ferma voluntat de parlar-ne i buscar solucions. Finalment, però, tot plegat els ha portat a precipitar, tal com han descrit, aquest "impàs temporal", tot defensant-se de les crítiques i volent tornar a demostrar que, lluny d'un negoci, Konvent és molt més. 
 
Arxivat a