La CUP de Borredà anuncia el seu posicionament a favor d'investir Mas

Els militants de Treballem Junts per Borredà aposten per l'opció 2+ 8 | La CUP de Berga està copsant les opinions de militants i simpatitzants i es farà una ponderació

Aida Morales
01 de gener del 2016
Actualitzat el 02 de gener a les 11:24h

Alguns dels membrs de Treballem Junts per Borredà - CUP-Poble Actiu Foto: Pere Gendrau


La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha manifestat, a través d'un comunicat, la seva postura a favor d'investir Artur Mas com a president de la Generalitat. La decisió, segons han indicat, s'ha pres per majoria no absoluta entre tots els militants de Treballem Junts per Borredà, després d'un debat intern amb “discrepàncies personals” i on els punts de vista han estat força variats. 

“Ens decantem per aquesta opció valorant i assumint les contradiccions que això suposa”, han declarat. No obstant això, també han indicat que, ara per ara, la prioritat és “desbloquejar la situació actual” i aconseguir tirar endavant el procés de ruptura amb l'Estat espanyol. Tal com han apuntat, però, “no ha estat una decisió fàcil”, malgrat que creuen que cal avançar cap a la república catalana. 

Pel que fa a Convergència i Unió (CiU), també han declarat que es tracta d'un partit que, a mesura que passa el temps, “perd força, credibilitat i coherència” i que, la millor manera de demostrar els seus “draps bruts” és posar-los al lloc on afirmen que volen estar, és a dir, al capdavant d'un poder que serà “seguit de a prop i amb lupa” per tot el poble català. 

La CUP de Borredà, doncs, aposta per la proposta de la investidura del 2 + 8, que es traslladarà aquest dissabte a la territorial d'aquest partit, conjuntament amb la de Berga i la de La Nou de Berguedà. En el cas de la capital berguedana, el principal debat es va realitzar el passat dimecres, sense que d'aquest en sortís una conclusió clara. Durant aquests dies, doncs, s'estan copsant les opinions de militants i simpatitzants, per tal de portar a la territorial un vot ponderat.