Torna la Grossa de Cap d'Any amb l'objectiu d'evitar que cap premi quedi desert

El sorteig se celebrarà dijous a les 13.20 als estudis de Televisió de Catalunya en comptes del TNC i en directe a NacióDigital

Redacció
30 de desembre del 2016
Actualitzat a les 12:39h
Sorteig de la Grossa
Sorteig de la Grossa | Jordi Borràs
La Grossa de Cap d'Any es prepara per al seu tercer sorteig amb força canvis respecte l'any passat, amb l'aspiració de superar la xifra de vendes i l'objectiu clar d'evitar que cap premi quedi desert. La principal novetat és que el sorteig no se celebrarà al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) com els dos anys anteriors, sinó que es traslladarà a un plató dels estudis centrals de Televisió de Catalunya a Sant Joan Despí.

El sorteig tindrà lloc el dijous 31 de desembre a les 13:20h i serà presentat pels periodistes Helena García Melero i Pere Mas, amb la col·laboració dels esportistes Eric Abidal i Isidre Esteve i les artistes Lloll Bertran i Nina, que faran el paper de padrins de la gala i seran els encarregats d'extreure del bombo el segon, tercer, quart i cinquè premi, mentre que el guanyador del concurs "Compra a lagrossa.cat i reparteix tu la sort el dia del sorteig" serà la mà innocent que premerà el botó del primer premi. La gala, produïda per la productora El Terrat, estarà amenitzada per la música de la banda A Contra Blues. El sorteig es podrà seguir en streaming a NacióDigital.

Més de 20 milions d'euros venuts

A més, Loteria de Catalunya intentarà superar la xifra de vendes dels anys 2013 i 2014, que van ser de 25,3 i 24 milions d'euros, respectivament. En aquest sentit, el Departament d'Economia va informar aquest dilluns que les vendes havien superat els 23 milions, o el que és el mateix, 57,5 dels 40 milions que s'han posat a la venda enguany. A més, de cara a l'últim tram de vendes, s'han introduït canvis per incrementar-les, com ara permetre el retorn dels bitllets en dipòsit fins el dia 30, de tal manera que es puguin vendre fins a l'últim moment, De fet, per internet es podran adquirir a lagrossa.cat fins al dia 30 a les 22:00h i la seu de Loteria de Catalunya a Barcelona (Gran Via, 639) vendrà loteria fins dimecres a les set de la tarda. Encara aquest mateix dimecres s'habilitaran punts de venda al Camp Nou coincidint amb el partit de futbol entre el FC Barcelona i el Betis que tindrà lloc a les 20.30h.

La distribució d'enguany s'ha planificat de manera que s'eviti la situació del 2014, quan el primer premi va resultar desert ja que els bitllets no havien sortit del magatzem, un fet que va ser considerat com un "fiasco" pel propietari de Loteria Valdés de Barcelona. Així, a més de reforçar el sistema de venda de participacions,aquest any s'ha optat per reduir la tirada –passant de 40 milions d'euros per 50 l'any passat, és a dir, imprimint només bitllets del 00000 al 79999- i sobretot s'ha primat el repartiment de tots els números possibles als punts de venda mentre que els altres anys la mecànica era vendre números sencers malgrat el risc que alguns es quedessin al magatzem, com va acabar passant. Així i tot, encara podria passar que algun número no s'arribés a vendre, però Loteria de Catalunya ha estat fent un seguiment exhaustiu per impedir al màxim aquesta possibilitat.

Els premis es podran cobrar fins al 31 de març del 2016

El sorteig inclou un primer premi de 100.000 euros al bitllet; un segon de 32.500; un tercer de 15.000; un quart de 5.000 i un cinquè de 2.500, a més de premis menors per terminacions i aproximacions. Els premis es podran cobrar durant els 90 dies posteriors a la data del sorteig, és a dir, fins al 31 de març de 2016 a qualsevol oficina de Catalunya Caixa i La Caixa, a la seu de Loteria de Catalunya a Barcelona i en 41 establiments de la cadena Bon Preu. A més, els premis de fins a 120 euros també es pagaran als punts de venda autoritzats, que actualment venen la resta de productes que comercialitza Loteria de Catalunya. Aquests establiments també podran pagar, opcionalment, els premis de fins a 750 euros.