Tres pobles berguedans, entre els que tenen més encant nadalenc

La Diputació proposa sis indrets ideals per passar el Cap d'Any i les festes

Aida Morales
30 de desembre del 2016
Actualitzat a les 12:38h
Gósol
Gósol | DipuBcn

Gósol Foto: DipuBcn.


La Diputació de Barcelona ha volgut donar una alternativa a tota aquella gent que, després d'unes festes de Nadal plenes d'àpats i excessos, vulgui sortir i descobrir alguns dels pobles amb més encant nadalenc de Catalunya. Entre aquests, n'ha seleccionat sis, tres del Berguedà, que són les seves propostes per passar un "començament d'any inoblidable". 

Les opcions de la Diputació passen, doncs, per Bagà, Gósol, Castellar de n'Hug, Rupit (Osona), Calaf (Anoia) i Mura (Bages). En el cas de la comarca berguedana, però, l'ens supracomarcal destaca els tres primers municipis per la seva essència medieval, de senders i natura. 

Segons la Diputació, Bagà transmet tranquil·litat. Un nucli medieval que és un bon contrapunt a "l'algaravia típica de les festes", amb una gran quantitat de racons "per perdre's" i "autèntica calma". En la mateixa línia, Gósol és un indret perfecte per gaudir de la "quietud de la natura", amb una bellesa "singular i salvatge" i una gran quantitat de camins entorn del Pedraforca i el Camí dels Bons Homes. I finalment, Castellar de n'Hug destaca per "l'espectacular naixement" del riu Llobregat i unes vistes "fantàstiques" de tota la Catalunya Central i el Pirineu.