La CUP de Berga creu que el debat i demora de la investidura no tindrà repercussions locals

Una vintena de militants i simpatitzants del Berguedà van assistir a l'Assemblea Nacional de Sabadell

Aida Morales
28 de desembre del 2016
Actualitzat el 29 de desembre a les 9:41h
Assemblea de la CUP a Sabadell
Assemblea de la CUP a Sabadell | Isaac Meler

Diputats i exdiputats a la primera fila de l'assemblea de la CUP a Sabadell Foto: Isaac Meler


La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Berga considera que el debat obert en el sí del partit sobre la investidura d'Artur Mas no tindrà repercussions a nivell local. Així ho ha explicat a NacióBerguedà el seu militant Aleix Serra que, com a portaveu ocasional, ha assegurat que aquest debat nacional “no té res a veure” amb la política que la CUP està realitzant al capdavant del govern de Berga. 

“No se m'acut que tingui la més mínima relació amb les decisions que poguem prendre com a CUP de Berga”, ha sentenciat sobre aquest fet. Més enllà d'aquí, Serra creu que pot “repercutir en la simpatia”, però ha recordat que, en l'assemblea que es va realitzar aquest diumenge a Sabadell, cada regidor i militant votava a títol individual i de manera totalment secreta. 

I és que, a més, Serra ha volgut desmentir alguns dels missatges que, segons ha criticat, s'han difós a través de les xarxes socials, debats i tertúlies. Segons ell, aquesta assemblea es va portar a terme amb “normalitat”, tot i que “intensitat”, però amb una voluntat molt clara d'arribar a un acord i sense tibantors: “El que no es diu és que les dues opcions que van sortir volen un acord amb Junts pel Sí”. 

En aquest punt, però, ha reconegut que el resultat d'empat dels 3.030 vots va ser “sorpresiu” per a tothom, i ha volgut negar que, a partir d'ara, la decisió es prengui, només, en un grup reduït de persones. El militant de la CUP de Berga ha recordat que durant aquesta setmana hi haurà rondes d'assemblees locals i territorials, on es continuarà debatent i copsant les opinions de la militància. Al Berguedà, ha indicat, encara no hi ha data concreta, tot i que l'assemblea s'haurà de realitzar abans del 2 de gener, quan se celebrarà el consell polític, que comptarà amb la presència del secretariat nacional i també del grup d'acció parlamentària. 

A les reunions comarcals, ha dit, probablement hi haurà una divisió que podria ser similar a la nacional, ja que les opinions són dispars, tot i que, malgrat la decisió d'alguns regidors i militants de fer públic el seu vot, tots valen “el mateix” i “no té cap mena d'importància”.

Defensa de l'assemblearisme

“El més coherent era fer una Assemblea Nacional”, ha explicat Serra, després de preguntar-li sobre les crítiques sorgides arran de la demora. Segons ha explicat, una decisió d'aquestes característiques no es podia prendre entre els membres del consell polític o els representants al Parlament, ja que mereixia una jornada de debat entre militants, simpatitzants i diferents projectes de l'Esquerra Independentista. 

A més, el militant de la CUP de Berga ha remarcat que allà es va debatre i no només es va votar, i que quan es va haver de fer, va ser amb “normalitat absoluta”. En aquest punt, ha descartat que la Candidatura d'Unitat Popular s'hagi esquerdat arran d'aquest debat, i ha assegurat que “aquesta situació no es produirà” ja que “tothom entén el punt de vista de l'altre”. 

En qualsevol cas, Serra també ha assumit que aquest debat ha pogut crear polèmica i rebuig, sobretot, entre sectors desconeixedors de la dinàmica d'aquest partit. “Hi ha hagut comentaris des de la burla fins al menyspreu, passant per la histèria”, ha criticat, tot considerant que aquest fet “demostra que encara queda molt camí per recórrer”. 
Arxivat a