El Pessebre Vivent de la Pobla de Lillet acull uns 800 visitants

Prop d'un centenar de poblatans s'impliquen per donar forma a una de les representacions típiques de Nadal a la vila

Aida Morales
28 de desembre del 2016
Actualitzat a les 12:51h
Una de les escenes del Pessebre Vivent de la Pobla de Lillet
Una de les escenes del Pessebre Vivent de la Pobla de Lillet | NacióBerguedà

El Pessebre Vivent de la Pobla de Lillet és una de les representacions nadalenques més consolidades a la comarca. Es realitza des de fa anys, amb la participació de més d'un centenar de persones, tot aprofitant l'entorn del centre històric de la vila, així com la masia centenària de Cal Xeró. 

Aquesta activitat, organitzada per l'Agrupació Teatral Amics del Romea compta amb diversos quadres que expliquen el naixement de Jesús. No obstant això, i més enllà del seu significat religiós, es tracta d'una representació molt acurada del viure a pagès, en un moment en què els oficis tradicionals tenien un gran pes i la feina no estava mecanitzada.

Els prop de 800 visitants que hi han passat durant els dos dies que s'ha organitzat han pogut veure l'Anunciació de l'Àngel a la Verge, els Pastors, les Bugaderes, el Naixement, l'Adoració, així com altres marcs més costumistes o típics de la pagesia en aquesta part de Catalunya. Cadascun d'aquests estava composat per una o diverses persones que, com estàtues de cera, restaven immòbils durant dues hores.

L'èxit del Pessebre Vivent de la Pobla de Lillet, però, no deixa de ser mèrit, també, del prop d'un centenar de persones del poble que cada any s'hi impliquen. Entre aquests, la majoria es poden veure en els múltiples quadres, tot i que també cal destacar l'organització, el muntatge, la feina de les persones que vesteixen i maquillen, la il·luminació o el so, que en els darrers anys ha acabat de perfeccionar-se i omplir l'ambientació. 

Respecte de l'any passat, enguany s'ha continuat la línia de donar més força a la casa de pagès, tot i mantenint els llocs tradicionals de cada escena, repartits entre la plaça i el carrer de l'Església i la callissa que puja fins a Cal Xeró. 
 

Una de les escenes del Pessebre Vivent de la Pobla de Lillet Foto: NacióBerguedà