L'Ajuntament de Berga deixarà que els espectadors triïn la programació del Teatre

Els berguedans podran escollir entre sis espectacles preseleccionats

Redacció
23 de desembre del 2015
Actualitzat a les 14:07h
L'Ajuntament de Berga ha volgut iniciar, a partir d'aquest desembre, el projecte “Programa't”, una manera d'oferir als ciutadans la possibilitat de triar aquelles obres de teatre, musicals i espectacles de dansa i circ que vulguin veure al Teatre Municipal de Berga aquest 2016. L'objectiu del consistori és obrir la programació del teatre als mateixos espectadors, que podran triar entre una preselecció de sis obres, que s'ha realitzat tenint en compte les necessitats tèniques i els recursos econòmics de l'Ajuntament. 

D'aquesta manera, els berguedans podran triar els tres espectacles que vulguin veure, que se sumaran a l'obra ja escollida per part de l'equip de govern, “Només som dones”, que es representarà el 20 de febrer. Aquesta obra, dirigida per Carmen Portaceli i amb la interpretació de Míriam Iscla, música de Maika Makovski i dansa de Sol Picó i Xaro Campo, és un espectacle contra l'oblit, que entrellaça cinc històries sobre el sofriment de milers de dones a les presons de l'Estat espanyol durant la guerra. Un espectacle, doncs, que parla de mares, esposes, filles i germanes, però també de militants, sindicalistes, guerrilleres i lluitadores incansables per la democràcia. 

La tria de les tres obres restants es podrà fer durant tot el Nadal i l'inici d'any, a través d'uns programes amb les diferents opcions, acompanyades d'un fulletó on es podrà votar. A més, també es podrà triar una obra amateur. Totes aquestes butlletes s'hauran de deixar a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania de l'Ajuntament de Berga, a la Biblioteca de Berga o al Teatre Municipal, com a màxim, divendres 22 de gener. 

“Creiem que és molt important obrir la cartellera a la participació popular per una qüestió d'enfortir l'interès i crear un lligam amb els espectadors”, ha considerat la regidora de Cultura, Mònica Garcia. Amb aquesta iniciativa, ha continuat, s'espera “acostar els berguedans al seu teatre” i fer-los “còmplices directes” de la vida cultural de la ciutat. 
Arxivat a