L'Ajuntament de Berga convoca un Ple extraordinari per aprovar la compra del crèdit d'1,2 milions d'Inberga Tur

La sessió serà aquest dimarts a les 18.00 hores

Aida Morales
21 de desembre del 2015
Actualitzat a les 19:52h

Hotel Berga Park Foto: Aida Morales


L'Ajuntament de Berga ha convocat, a última hora i amb caràcter d'urgència, un Ple extraordinari per aprovar la compra del crèdit concedit per part de l'Institut Català de Finances (ICF) a Inberga Tur, del qual l'Ajuntament de Berga n'és l'avalador. Aquest era l'últim pas derivat de la negociació amb l'ICF, per tal de poder desencallar l'informe de solvència financera que el consistori necessitava per tirar endavant i formalitzar el Conservatori dels Pirineus. 

Així doncs, aquest dimarts s'explicarà el resultat d'aquesta negociació, a través de la qual l'Ajuntament passarà a assumir gairebé 1,2 milions d'euros com a avalador d'Inberga Tur, a través de diveses possibilitats.

Tal com va explicar l'equip de govern en una roda de premsa el passat mes de novembre, una opció seria demanar la condonació del deute a través dels diners que la Generalitat de Catalunya déu al consistori berguedà. En aquest cas, però, la quota no arribaria al 100%, ja que els 695.000 euros pendents no permetria pagar la totalitat del deute amb l'ICF per l'aval. Per contra, la segona opció que van exposar seria assumir íntegrament el crèdit, i buscar fórmules de pagament mitjançant quotes, tot i que això perjudicaria fortament les finances de l'Ajuntament.
Arxivat a