Denuncien un home per tallar arbres de manera il·legal a Guardiola de Berguedà

Els Agents Rurals també posen de manifest la presència de cinc abocadors irregulars aquest 2015, i altres el 2016

Redacció
25 de gener del 2016
Actualitzat el 26 de gener a les 10:00h
Remolc ple d'arbres sostrets il·legalment.
Remolc ple d'arbres sostrets il·legalment. | Agents Rurals
El cos d'Agents Rurals ha denunciat un home per un delicte d'aprofitament forestal il·legal del bosc. Segons han informat a través de les xarxes socials, es va localitzar aquesta persona a la ribera del Llobregat de Guardiola de Berguedà, amb un remolc ple d'arbres tallats. El denunciat no disposava de cap mena d'autorització per a aquesta activitat. 

Segons han indicat, se li va comissar tot el material, recentment extret, com es podia veure passejant pels entorns, amb les nombroses soques tallades. 
  
De la mateixa manera, i amb l'objectiu de denunciar el deteriorament del territori, aquest cos també va posar de manifest, el passat mes de desembre, diversos dipòsits de deixalles i residus il·legals que es poden trobar al Berguedà. De fet, aquest 2015 afirmen que en van localitzar un cinc, un seguit d'espais i marges que s'han omplert de mobles abandonats i runa, tal com es pot veure a les fotografies publicades a finals d'any.
 
Davant d'aquesta situació, el cos ha lamentat la presència d'aquests "espais degradats", i ha recordat a la ciutadania que, si se'n troba algun, ha de ser notificat als respectius ajuntaments del terme municipal on es trobi, ja que aquests són els encarregats de netejar-los. Precisament, la problemàtica dels abocadors il·legals al Berguedà s'ha fet molt palesa durant els darrers mesos, amb diverses denúncies veïnals a través de les xarxes socials, d'indrets on es podien trobar runes i materials de construcció abandonats. El darrer, el que es va localitzar al baga de Queralt.

A més, els Agents Rurals també han recordat que la comarca compta amb tres deixalleries fixes, i una que és mòbil.