La participació puja al Berguedà, malgrat l'amenaça d'abstenció

El poble on menys gent ha votat és Capolat, mentre que el més participatiu ha estat la Nou de Berguedà

Aida Morales
21 de desembre del 2015
Actualitzat a les 12:46h

Foto: Laia Solanellas


La participació en aquests darrers comicis al Congrés i el Senat espanyols ha augmentat al Berguedà. Ha estat així, malgrat les previsions pessimistes de l'inici de la jornada electoral i del primer avançament de dades de les 14.00 hores, que indicava que, aquest diumenge, havien votat menys persones que el 2011. No obstant això, a partir de la tarda la tendència s'ha revertit i, tant al Berguedà com en el conjunt de Catalunya, la participació ha començat a augmentar, superant les xifres de les últimes eleccions. 

A la comarca, doncs, el nombre de persones que han assistit a les urnes ha estat d'un 65,6%, lleugerament per sota a Berga, on s'ha registrat un 63,71%. De fet, i segons dades del Ministeri d'Interior, aquestes són sensiblement superiors a les de fa quatre anys, quan a la capital del Berguedà va votar el 61,09% de la ciutadania. 

Pel que fa als municipis on més participació hi ha hagut, destaca la Nou de Berguedà (79,54%), Sant Julià de Cerdanyola (78,4%) i Vilada (75,57%); mentre que els que n'han registrat menys, són Capolat (54,16%) i l'Espunyola i la Quar, que competeixen amb un 62,5%.
 

Consulta els resultats al Berguedà, municipi per municipi