La mestra de Gironella condemnada per maltractar dos nadons haurà d'indemnitzar amb 30.000 euros els nens

L'acusació particular fa una valoració "absolutament positiva" de la sentència, que finalment l'obliga a ingressar tres anys a la presó

NacióDigital
18 de desembre del 2015
Actualitzat el 21 de desembre a les 11:02h

La mestra d'una llar d'infants de Gironella acusada de maltractar dos nens d'un any i la seva companya seuen al banc dels acusats Foto: Estefania Escolà/ACN


La mestra de la llar d'infants Anunciata de Gironella que va ser condemnada a quatre anys de presó per haver maltractat dos nens d'un any d'edat durant el 2011, finalment només n'haurà d'executar tres, segons ha dictaminat l'Audiència de Barcelona, després que es decidís recórrer el cas. 

Una pena de presó, però, que anirà acompanyada de 30.000 euros i que el bufet d'advocats Monell ha celebrat, ja que van ser ells mateixos, els que van tirar endavant la petició d'indemnització per a les famílies. En aquest cas, doncs, i segons han explicat a NacióBerguedà, l'acusació particular fa una valoració "absolutament positiva de la sentència", ja que aquesta indemnització és "molt superior" del que actualment es predisposa per delictes d'agressió. 

Per altra banda, també veuen suficient i provada la rebaixa de la pena de presó per a la mestra, mentre que no veuen amb tants bons ulls la pena subsidiària, que també s'ha rebaixat, i que indica el temps que les acusades queden inhabilitades per a l'exercici de la professió. 

Els fets van tenir lloc el 14 de novembre del 2011 a la llar d'infants de Gironella, quan la condemnada, Ester S.B., va tirar a terra un menor d'un any d'edat de forma violenta en posició cap amunt i li va immobilitzar els braços i les cames, obligant-lo a empassar-se el menjar. Quatre dies després, i segons la sentència a la que ha tingut accés aquest diari, la mestra va agafar un altre menor d'un any d'edat i el va introduir en un sac de dormir en posició inversa a l'habitual, immobilitzant-lo. Tots aquests fets, segons el jutge, van ser presenciats per una altra treballadora del centre, Montserrat G.C., que també ha estat condemnada a vuit mesos de presó per no fer res per intentar impedir-ho.
 
Arxivat a