Podem diu que els partits tradicionals han deixat el Berguedà «destrossat»

Gabriel López de la Huertas i membres de la candidatura de Barcelona al 20-D exposen les línies principals del programa en l'acte central de campanya a la comarca

Aida Morales
15 de desembre del 2015
Actualitzat el 16 de desembre a les 10:07h
Acte central d'En Comú Podem al Berguedà.
Acte central d'En Comú Podem al Berguedà. | Aida Morales

En Comú Podem ha organitzat, aquest dimarts al vespre, el seu principal acte de campanya al Berguedà. Ha estat a la sala petita del Pavelló de Suècia, un espai que de seguida ha quedat atapeït, amb més d'una seixantena de persones, entre curiosos, militants i simpatitzants. El partit liderat per Pablo Iglesias s'ha presentat a Berga de la mà de Gabriel López de las Huertas, que ha començat el seu discurs fent balanç de la situació social i econòmica que viu el Berguedà.

"Han governat durant molts anys, partits nacionalistes, ara independentistes, que han deixat la comarca destrossada", ha declarat contundent. En aquest sentit, López de las Huertas ha instat la població a "bellugar-se, moure's i mobilitzar-se" perquè, si no, ha dit "no s'aconseguirà res". 

Segons afirmat, aquesta és la intenció d'En Comú Podem al Berguedà que, des que es va presentar a finals d'estiu, ha anat sumant gent amb "ganes", amb un projecte il·lusionant que, a hores d'ara, ha assegurat, ja ha perdut la por: "Som més i volem ser més". 

L'acte central de campanya, gairebé a l'epicentre de la setmana amb xerrades aquests dies també a Gironella, la Pobla de Lillet, Avià i Puig-reig, ha comptat amb la presència del candidat de la Catalunya Central i número 20 per Barcelona, Joan Baptista Costa; la candidata número 11, Sònia Farré, i la número 10, Alícia Ramos. Entre els tres han explicat els eixos fonamentals del programa de Podem; referèndum, democràcia real i participativa, i rescat de les persones, tot posant èmfasi en alguns temes concrets com, per exemple, l'educació o el TTIP. 

"La Catalunya Central és el dònut; tot se'n va a Barcelona", ha lamentat el candidat d'aquest territori. Segons ell, una de les grans prioritats d'En Comú Podem serà l'atenció a les persones, tant els més necessitats com les dones, ja que la sobirania social i l'alliberament personal segueixen essent elements de lluita que s'arrosseguen des de fa 40 anys.
 

Gabriel López de las Huertas a l'acte central de Podem al Berguedà. Foto: Aida Morales.


Alliberament nacional

Tal com han explicat, Podem és un partit que defensa clarament el referèndum de Catalunya. Això, ha remarcat Costa, "no és fàcil", ja que aquesta no és una política ben acceptada en altres punts de l'Estat espanyol: "Això no dóna vots, però aquest és el camí". En aquesta línia, el candidat també ha carregat contra el "souflé" dels partits que s'han sumat a la sobirania nacional, tot deixant anar que alguns se n'han aprofitat per "mantenir el modus vivendi".

Programa

Pel que fa al programa, Farré n'ha fet visibles algunes de les bases essencials. "Som una candidatura ciutadana", ha declarat, i ha afirmat que, en aquesta, hi ha gent experimentada en la política, altres que lluiten des de fa temps i també gent nova, com ella mateixa s'ha posat d'exemple. En qualsevol cas, però, són persones que "no busquen fer carrera política", sinó "trencar amb la lògica dels partits". 

Per això, ha dit, s'ha fet un programa amb participació ciutadana, portant aspectes de defensa de la sanitat, l'educació, posicionant-se en contra dels desnonaments, del TTIP, prometent una auditoria ciutadana del deute, una banca pública i un salari mínim de 1.000 euros, entre d'altres aspectes, com el suport a la lluita contra la violència de gènere i el blindatge de la immersió lingüística. 

Un programa, segons ha volgut puntualitzar López de las Huertas, complet i que va molt més enllà d'una, dues o tres cares visibles. "Al 20-D no es guanyen unes eleccions, guanya una generació", han conclòs. 
 

Gabriel López de las Huertas i candidats d'En Comú Podem. Foto: Aida Morales.

Arxivat a