El PSC Manresa felicita amb ironia el Berguedà per la millora de la C-16

Felip González assumeix que el Bages té "sana enveja" l'anunci fet per Santi Vila al Berguedà | El president socialista a Manresa recorda els problemes que causa la C-55

Redacció
14 de desembre del 2015
Actualitzat a les 19:41h
La C-16 després del Túnel de Bega.
La C-16 després del Túnel de Bega. | Aida Morales.

El PSC ha emès un comunicat en que felicita al Berguedà per "l'èxit" d'aconseguir que la Generalitat prioritzi el desdoblament la seva autovia C-16 entre Berga i Cercs i no la C-55 sud. El grup municipal socialista a l'Ajuntament de Manresa havia presentat una proposició al Ple Municipal de dijous en aquest sentit, que ha retirat, en comprovar que cap altre partit en presentava cap de semblant, en plena campanya electoral.

El PSC de Manresa havia presentat la proposició aquest dilluns matí perquè fos debatuda en el proper Ple municipal per tal que l'Ajuntament de Manresa felicités als alcaldes i alcaldesses del Berguedà, i amb ells, també els seus veïns i veïnes, per l'èxit d'aconseguir que la Generalitat considerés prioritari construir un nou tram d'autovia gratuïta, aquesta vegada entre els municipis de Berga i Cercs, en clara referència al cas omís que fan de les reivindicacions per fer el mateix a la C-55 sud.

Aquesta proposta ha estat retirada aquest dilluns mateix, en comprovar que cap altre grup presentava proposicions. De fet, des de fa molts anys hi ha un acord tàcit entre partits de no introduir proposicions si el ple ordinari de l'Ajuntament es convoca en període de campanya electoral. Aquest acord, a vegades, no havia estat seguit per algun grup municipal i, segons ha precisat el president del grup municipal del PSC, Felip González, per això s'havia entrat a registre la proposta "amb el condicionant que, si cap altre grup no presentava mocions" (com així ha estat finalment), aquesta es retiraria d'immediat.

Tanmateix, el PSC de Manresa manté la seva felicitació pública als berguedans i berguedanes en els mateixos termes que ho feia a la proposició. "Considerem que l'anunci fet per l'Honorable conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, aquest divendres passat al Berguedà, pel qual es comprometia a redactar durant el proper any 2016 el projecte de desdoblament en autovia gratuïta de dos carrils per sentit de circulació entre els municipis de Berga i Cercs; és un èxit dels seus veïns i veïnes i de les institucions locals que els representen", ha comentat González.

El PSC de Manresa vol posar de manifest que les comunicacions amb el Pirineu són molt considerades per tots els veïns i veïnes del Bages, però també ha remarcat que no es pot "evitar mirar amb sana enveja l'anunci fet per Santi Vila al Berguedà". En aquest punt, ha recordat que en aquesta comarca hi ha, des de fa anys, una reivindicació similar –encara per resoldre– per solucionar els problemes que generen els més de 30.000 vehicles diaris a la carretera C-55, sobretot en el seu tram entre Manresa i Sant Vicenç de Castellet.

Així mateix, la proposició del PSC també demanava que l'Ajuntament de Manresa explicités tot el suport a l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, perquè assisteixi en nom de tots els manresans i manresanes a l'acte de presentació pública de la declaració "N'estem farts" que tindrà lloc el proper dimecres 23 de desembre a les 16 hores, segons un acord que es va prendre en el decurs d'un consell d'alcaldes del Bages extraordinari. 
 

La plataforma per desdoblar la C-55 al Bages critica que es doni prioritat a la C-16 del Berguedà

L'autovia C-16 s'ampliarà fins a Cercs i es farà un tercer carril reversible fins a Bagà