Més de 30 borredanesos aprenen a utilitzar desfibril·ladors

Treballem Junts per Borredà (CUP) organitza un curs de Reanimació Cardiopulmonar

Redacció
14 de desembre del 2015
Actualitzat a la 13:21h

Curs de Reanimació Cardiopulmonar. Foto: Treballem Junts per Borredà


Un total de 33 borredanesos han participat, aquest cap de setmana, en un curs de Reanimació Cardiopulmonar organitzat pel grup municipal Treballem Junts per Borredà (CUP), amb l'objectiu que la ciutadania conegui com s'utilitzen els desfibril·ladors externs que ja es troben en diversos municipis. En el cas de Borredà, l'Ajuntament n'instal·larà un a al façana del consistori properament.

El taller, que es va realitzar al Centre Cívic, va comptar amb la col·laboració de l'Ajuntament i de l'Institut Català de la Salut, segons ha indicat aquest grup de l'oposició, i va ser impartit pel doctor Josep Gomà Sellart, metge d'Olvan; la infermera del CAP de Borredà, Rosa Heras, i la neuròloga especialitzada en infarts cerebrals de l'Hospital de la Vall d'Hebron, Carla Vert. 

Durant el curs es van aprendre les nocions teòriques més bàsiques, com ara la tècnica per portar a terme un RCP, i els avantatges de tenir a l'abast ciutadà un aparell d'aquestes característiques. Després, es va posar en pràctica el funcionament del desfibril·lador, els passos a seguir, i els assistents van poder practicar, simulant amb uns ninots alguns casos reals. Per a Treballem Junts per Borredà, aquesta activitat va ser un “èxit”, tant pel que fa a la participació, com per al seu desenvolupament.