Més de 150.000 braçades i 1.500 euros, a les 24 hores de natació solidària de Berga

Els organitzadors asseguren que la piscina del Berga Resort ha estat plena durant totes les hores del repte

Aida Morales
14 de desembre del 2015
Actualitzat a les 15:17h
Participants de les 24 hores de natació solidària.
Participants de les 24 hores de natació solidària.

El repte de les 24 hores de natació solidària amb els refugiats que s'ha portat a terme aquest dissabte i diumenge a la piscina interior del Berga Resort, organitzat per un grup d'aficionats a aquest esport, ha finalitzat amb uns resultats excel·lents, segons han explicat a NacióBerguedà. Concretament, ha relatat Núria Ayllón, s'han realitzat 7.500 piscines, 185.000 metres i un total de 150.000 braçades solidàries. 

Aquest fet, ha continuat explicant un dels organitzadors Moisès Gonzàlez, ha permès assegurar que, durant les 24 hores que ha durat el repte, sempre hi hagués algú nedant, fins i tot, durant les franges potser més dures de la nit i matinada. A més, Gonzàlez també ha volgut posar de manifest la bona implicació de tothom, incloses les persones que han volgut participar en el donatiu, sense posar-se a nedar: "Ens hem trobat amb la sorpresa que ha col·laborat força gent, i això ens ha agradat molt". 

Durant les 24 hores de natació solidària, es convidava tothom a nedar des de les 11.00 del matí de dissabte fins a la mateixa hora de diumenge, realitzant un donatiu de 5 euros, que anirà a parar a la ONG de Badalona "Proactiva Open Arms", que es dedica a salvar vides al mar des de l'illa de Lesbos, i que ajuda els refugiats que arriben per mar a la costa grega. L'entrega de la recaptació, uns 1.500 euros, ha explicat l'organitzador, es farà properament, en un acte presencial, ja que també es vol entregar un llibre amb "paraules encoratjadores" de totes les persones que hi han participat. 

"Ho valorem molt positivament", ha declarat Gonzàlez, ja que, per part de l'organització, afirma que s'ha "gaudit molt" i també que "ha valgut molt la pena". Per això, ha indicat que no descarten portar a terme més activitats solidàries d'aquest estil, tot i que, de moment, no tenen res assegurat. 

Vídeos d'alguns moments de les 24 hores de natació solidària
 

 
Arxivat a