El Berguedà rep 10.200 euros per promoure activitats agràries més sostenibles

L'objectiu d'aquestes subvencions és estimular la conversió de nous productors cap a l'agricultura ecològica

Redacció
14 de desembre del 2015
Actualitzat a les 10:36h
Un camp de cereals afectat per la sequera, aquest dimarts a Calldetenes.
Un camp de cereals afectat per la sequera, aquest dimarts a Calldetenes. | Adrià Costa

Un camp de cereals. Foto: Adrià Costa


El Berguedà ha rebut, per part del Departament d'Agricultura i Pesca, un total de 10.223,85 euros, que van destinats a quatre expedients per promoure activitats agràries més sostenibles a nivell ambiental. Aquestes línies d'ajut, repartides em diversos punts de Catalunya, formen part del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2007-2013, i estan cofinançades pel Fons Europeu Agrícola per al Desenvolupament Rural (FEADER). 

L'objectiu d'aquestes subvencions, ha destacat el Departament, és estimular la conversió de nous productors cap a l'agricultura ecològica, així com ajudar a mantenir els actuals dins d'aquest sistema de producció. L'agricultura ecològica està basada en pràctiques sostenibles i compatibles amb el medi ambient i la qualitat, i una de les voluntats europees és reforçar la seva presència dins del mercat local, nacional i internacional. 

Els ajuts que ja s'han començat a pagar són per a agricultura ecològica, agricultura racional i de conservació de conreu de la fruita de closca, lluita contra l'erosió de mitjans fràgils de conreu llenyosos, mètodes de producció agrària en zones humides, i millora de les pastures en zones de muntanya per a la protecció del paisatge i la biodiversitat en la ramaderia equina.