L'Ajuntament de Berga reallotja els veïns de l'edifici malmès per un esfondrament al c/Buxadé

El consistori ha precintat l'immoble situat al costat de l'Orfeó Berguedà | Dos veïns baixaven per l'escala quan aquesta s'ha esfondrat

Aida Morales
14 de desembre del 2015
Actualitzat a les 0:19h
La plaça de Sant Pere plena de vehicles d'emergència.
La plaça de Sant Pere plena de vehicles d'emergència. | Cedida

L'Ajuntament de Berga ha reallotjat en una vivenda propietat del consistori les quatre persones que vivien en un dels pisos de l'edifici que ha tingut un esfondrament aquest diumenge. Concretament, i segons han explicat els Bombers de la Generalitat a NacióBerguedà, l'accident s'ha produït al voltant de les 16.00 hores, quan una part de l'escala s'ha desprès a l'interior de l'immoble número 4 del carrer Buxadé, justament, quan dos dels veïns casa hi baixaven. 

Aquesta situació ha generat alerta i, mentre els Bombers calculaven el perill, altres cossos de seguretat evacuaven les cases properes i la resta de veïns amb un gran desplegament que s'ha fet notori des de la plaça de Sant Pere. No obstant això, les dues persones que llavors baixaven per l'escala n'han sortit il·leses, i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) no ha hagut de realitzar cap actuació d'urgència. 

A partir d'aquest moment, l'Ajuntament ha precintat l'edifici situat al costat de l'Orfeó Berguedà, i els veïns han estat reallotjats, de manera temporal, en habitatges de titularitat pública. 
 

La plaça de Sant Pere plena de vehicles d'emergència per l'esfondrament de la casa Foto: Cedida.

 

La casa precintada per l'esfondrament de l'escala. Foto: Aida Morales.