La Fireta omple d'encant, colors i detalls el Teatre de Cal Rosal

Un degoteig constant de gent visita aquesta fira de productes "craft" i "handemade" | Esther Barniol explica que s'està preparant una Fireta "especial" per l'any que ve

Aida Morales
13 de desembre del 2015
Actualitzat el 14 de desembre a les 11:19h
Uns peucs d'una de les botigues de la Fireta.
Uns peucs d'una de les botigues de la Fireta. | Aida Morales

El Teatre de Cal Rosal acollint la Fireta. Foto: Aida Morales.


La Fireta, l'espai artesanal i de productes d'autor que s'organitza al Berguedà des de fa quatre anys, ha omplert d'encant aquest cap de setmana el Teatre de Cal Rosal. Ho ha fet amb la gràcia de qui fa les coses amb delicadesa, combinant decoració, art i artesania, i omplint aquest emblemàtic espai de detalls i colors. Només acostar-s'hi, l'exposició de Josep Badia aplanava els passos fins a l'edifici, que acollia calorosament gustos i olors de pastissos i galetes. Una vegada a dintre, les 18 parades sorprenien, a vista d'ocell, per l'adaptació de l'espai. 

I és que, segons ha explicat a NacióBerguedà una de les seves impulsores, Esther Barniol, el Teatre de Cal Rosal va ser el lloc que ella, Alba Perarnau i Sara Mayol de seguida van tenir clar, una vegada finalitzada la tercera edició de la Fireta, que l'any passat es va fer al Konvent. I en aquest cas, més enllà del fred que omplia la buidor, l'atmosfera també ha aconseguit fer vessar d'encant aquest teatre d'aires antics i inclinació agosarada amb un gran escenari.

Per a Barniol, doncs, la Fireta d'enguany ha acabat de completar un esdeveniment que es consolida i esdevé d'èxit a la Catalunya Central. Al Berguedà, ha dit, cada vegada s'engresca més gent a elaborar aquest tipus de productes craft i handmade, tot i que la fira va més enllà, esdevenint de referència, també, a la Catalunya Central. “Aquestes fires estan com molt de moda a Barcelona, i una mica és fer arribar això a la nostra comarca i comarques veïnes”, ha explicat l'organitzadora. Així mateix, també ha posat en valor la filosofia de la Fireta que, el que vol, ha dit, és fer una demostració de productes fets a mà, conèixer els seus productors, i defugir dels grans magatzems: “És una altra manera de comprar i produir”. 

À les parades d'enguany, s'hi podien trobar creadors de roba, objectes de regal, bosses, moneders, ceràmica, cosmètica natural, cistells, barrets i joies, entre d'altres. Elements cuidats al detall, amb una curada decoració de la parada i de l'espai, que Barniol ha volgut agrair, també a l'empresa Curriu jardineria. 
 

Una de les parades de la Fireta. Foto: Aida Morales.


Any especial

Després de la bona valoració d'aquesta edició, tant pel que fa a públic com per a sensacions, l'organitzadora ja ha avisat que, de cara a l'any que ve, s'intentarà fer alguna cosa especial. De fet, ha recordat que seran els cinc anys de la Fireta, i que la intenció és realitzar un esdeveniment una mica més sorprenent. No obstant això, ha afirmat que és una idea encara molt verda, que s'ha de madurar i que, tan sols, se n'ha començat a parlar. 

Sigui com sigui, però, la Fireta no vol créixer massa en participació. Tal com ha remarcat, vol continuar essent una fira al detall, sense passar de la vintena de productors, i buscant la qualitat i l'originalitat. 
 

GALERIA DE FOTOS de la Fireta (2015)

GALERIA DE FOTOS de la Fireta (2014)

 

Uns peucs d'una de les botigues de la Fireta. Foto: Aida Morales.