L'Ajuntament de Berga diu que no acomiadarà les treballadores del servei de neteja si hi ha remunicipalització

Oriol Camps explica que hi ha jurisprudència que avala l'assumpció de personal en cas d'una remunicipalització | El regidor no tanca la porta a convocar un nou concurs

Aida Morales
12 de desembre del 2015
Actualitzat a les 16:54h
Concentració dels treballadors.
Concentració dels treballadors. | Cedida

La situació de les treballadores del servei de neteja municipal es comença a desencallar. Després d'una reunió aquest divendres amb el regidor de Serveis Públics, Oriol Camps, l'Ajuntament de Berga els ha assegurat que no se les acomiadarà. Així mateix ho ha explicat aquest edil a NacióBerguedà, després de demanar-los que “estiguin tranquil·les”, ja que el consistori berguedà no té la voluntat de tergiversar cap situació laboral. 

De fet, Camps ha explicat que la remunicipalització del servei de neteja és una de les opcions que estan més avançades, tot i que durant els darrers mesos l'estudi d'aquesta possibilitat s'ha anat demorant a causa dels tràmits requerits. Entre aquests, ha explicat, l'estudi de jurisprudència que justifica que un ajuntament pot assumir el personal d'un servei remunicipalitzat i que, segons Camps, ja s'ha donat en altres casos, tot i que no és la normativa habitual. Amb aquests estudis, ha afegit, es pot tirar endavant aquest procés, tot garantint l'assumpció de tot el personal amb les mateixes condicions. 

En aquest punt, però, Camps també ha volgut deixar molt clara que aquesta opció és, només, una possibilitat que s'està madurant, però que no està tancada. D'aquesat manera, doncs, queda oberta la porta d'un nou concurs, fins que s'hagi estimat que val la pena la remunicipalització. A més, el regidor també ha volgut precisar que el consistori no té “res a imputar” a l'empresa concessionària, Tractaments Ecològics, que assegura que ha fet una bona feina.

Ara, ha dit, el que caldrà serà desencallar aquesta situació, posant en marxa aquest procediment d'assumpció del servei per part de l'Ajuntament, o bé convocant un nou concurs. En aquest cas, Camps ha afirmat que la voluntat és acabar-ho “el més aviat possible”, procurant que la decisió no s'allargui gaires mesos.
 

Les treballadores del servei de neteja municipal es manifesten en contra dels acomiadaments i anuncien jornades de vaga

Arxivat a