Prescad Engineering i Perícia Caminera guanyen el IV Concurs d'Idees Emprenedores

El segon i tercer premi als millors projectes emprenedors són per a BMEspai-Centre de Biomecànica i Rendiment i BlocdeFormatges

Aida Morales
11 de desembre del 2015
Els projectes Prescad Engineering dels joves emprenedors Marc Rosiñol i Jordi Rafart, i Perícia Caminera del geògraf Xavier Campillo, han guanyat el Premi emprenedor 2015 i el Premi a la Millor Idea Emprenedora, respectivament, d'aquesta IV Edició del Concurs d'Idees Emprenedores del Berguedà, segons s'ha anunciat aquest divendres a l'acte d'entrega de premis.

Concretament, doncs, Rosiñol i Rafart han guanyat 1.000 euros i tot un paquet de serveis per al projecte, mentre que Campillo se n'endurà 300, i el mateix paquet. Alhora, també han estat distingits BMEspai i Bloc de Formatges com el segon i tercer millors projectes emprenedors. 

Prescad Engineering ha estat premiat per la seva viabilitat econòmica, innovació tecnològica en procediments i productes, i per apostar pel territori i el treball en xarxa amb altres empreses de la comarca, segons ha destacat l'Agència de Desenvolupament del Berguedà. Aquest projecte consistia en el disseny, fabricació i serveis d'enginyeria per a equips a pressió com ara filtres, dipòsits, ciclons o tancs d'expansió, i incloïa el disseny a través de mitjans propis i la subcontractació sota la seva supervisió en un taller de la comarca. 

Pel que fa a la millor idea, Campillo ha proposat la creació d'una plataforma web professional de Visor de Camins Públics amb serveis gratuïts de pagament amb la finalitat de dinamitzar i facilitar la realització d'inventaris municipals de camins. 

Segon i tercer premis

D'entre les 17 candidatures presentades enguany -sis a la millor idea i 11 al millor projecte emrpenedor- també s'han von volgut destacar la segona i la tercera millors propostes en aquesta darrera categoria. El segon premi ha estat per a BMEspai-Centre de Biomecànica i Rendiment, que és un projecte empresarial que aplica els coneixements i la tecnologia biomecànica per identificar i quantificar la mobilitat i la força del cos, per tal d'aplicar-la al rendiment esportiu i a la protecció de la salut. 

Es tracta d'una idea de Susana Carrasco i Maria Cervantes, que estat premiat amb 700 euros i un paquet de serveis per ser un projecte innovador, amb capacitat d'implicar un equip multidisciplinar de professionals, i aplicar la tecnologia i la ciència al servei de les persones. 

El tercer premi ha estat per BlocdeFormatges, un espai web que ofereix activitats entorn del món d'aquest producte gastronòmic, i que posa en valor l'artesania, els tastos guiats, l'assessorament a les botigues o restaurants, i altres maneres de potenciar i difondre els formatges. Se l'ha premiat amb 300 euros i un paquet de serveis, per donar importància als productes agroalimentaris locals, per la reivindicació de l'artesania i la qualitat, i per l'aplicació de noves tecnologies i cooperació amb altres projectes empresarials. 

El jurat d'enguany ha estat format per Marc Vilà, de la Cambra de Comerç de Barcelona; Neus Viñas, de l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà; Àngel Noguera, de l'Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya; Antoni Clement, de l'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central; Marc Benadich, de la Universitat de Manresa, Moisès Gonzàlez, de MoiAcció; Pere Caballero, de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya; Judith Serra, d'Hostaleria i Turisme del Berguedà, i Eduard Barcons, de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà.