El Gegant Nou de la Patum de Berga ja té la seva figura de caganer

Les peces són elaborades de manera artesanal per Albert Caelles i Roger Cortina

per Redacció , 10 de desembre de 2015 a les 15:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de desembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Gegant Nou de la Patum de Berga ha estat la nova figura triada per ser el caganer dels pessebres berguedans aquest 2015. D'aquesta manera, el gegant se suma al Ple caganer que es va elaborar l'any passat, i que va ser la primera figura de la Patum que esdevenia un caganer. Aquestes dues figures, creades per Albert Caelles i Roger Cortina, ja formen part de la marca Patum i són, de moment, les úniques d'una col·lecció que s'anirà ampliant. 

Segons ha explicat l'Ajuntament de Berga, totes les figures de caganers de la Patum són peces artesanals fetes una per una a mà. Això, han destacat, impossibilita que n'hi hagi dues d'idèntiques, ja que primer s'elabora la figura amb el fang, se n'extreuen els motlles i, finalment, es fan les reproduccions de manera artesanal amb guix, per assecar-les i pintar-les també a mà.


La presentació de la figura del Gegant Nou caganer serà aquest dissabte 12 de desembre a les 18.00 hores a la sala de Plens de l'Ajuntament de Berga, i el preu de cada figura serà de 10 euros.
 
 

 

Participació