Berga Ciutat Escenari es posa en marxa dissabte amb el Concert d'Hivern de l'EMMB

La banda de música també interpretarà la "Marcha lenta de Procesión en honor a la Virgen Maria de Queralt" composada el 1916

Redacció
10 de desembre del 2015
Actualitzat a les 19:21h

Banda de l'Escola de Música de Berga durant una Patum Foto: EMMB


El projecte Ciutat Escenari que s'estrenarà aquest dissabte a Berga es posarà en marxa amb la interpretació del Concert d'Hivern de la banda de l'Escola Municipal de Música de Berga (EMMB). Serà a les 18.30 hores a la plaça Viladomat, en el marc de la Festa de Santa Eulàlia. D'aquesta manera, l'Ajuntament de la ciutat vol potenciar la presència de la música i les arts escèniques i culturals al carrer durant tot l'any, donant importància a l'esperit artístic de la ciutat i de les associacions i entitats que vulguin utilitzar places i carrers del nucli urbà.

Durant aquest concert, que també aprofita per commemorar els actes del 10è aniversari de la Patum com a Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat, els músics interpretaran una peça recuperada per Jordi Sabata, que va ser composada el 1916 per Fernando Coerbeño Heredia, en motiu de la Coronació Canònica de la Mare de Déu de Queralt. Es tracta de la “Marcha lenta de Procesión en honor a la Virgen Maria de Queralt”, que en motiu del Centenari de la Coronació s'ha volgut tornar a interpretar. 

“Berga Ciutat Escenari és un projecte que anem forjant mica en mica i que esperem que amb el temps pugui consolidar-se”, ha explicat la regidora de Cultura, Mònica Garcia, a través d'una nota de premsa. El seu objectiu, ha dit, és donar presència a la cultura al carrer des dels petits detalls. Així mateix, ha assegurat que no es pretenen fer actes “de gran envergadura”, sinó animar tothom a portar l'art als carrers i a les places de la ciutat. 

El Concert d'Hivern de l'EMMB d'aquest dissabte a la tarda serà gratuït i comptarà amb una xocolatada per a tots els assistents. A més, també forma part dels actes de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt, i és una activitat col·laborada per Berga Comercial (El Vall) i la Penya Boletaire de Berga.
Arxivat a