La Fireta torna a Cal Rosal amb un increment notable de les parades

Enguany se celebrarà al Teatre de Cal Rosal i comptarà amb 18 expositors, performances i artistes

Aida Morales
10 de desembre del 2015
Actualitzat a les 14:11h
Públic assistent a la Fireta celebrada al Konvent
Públic assistent a la Fireta celebrada al Konvent | Pere Gendrau

Públic assistent a la Fireta Foto: Pere Gendrau


L'espai artesanal i de creació La Fireta es torna a celebrar, enguany, a Cal Rosal. Serà, per això, al Teatre d'aquesta colònia, on es desplegaran les diverses parades d'artesania i els tallers basats en la tendència del “Craft” o el “Handmade”. A més, i després de quatre anys creixent pel que fa a públic i expositors, aquest any també es desenvoluparà d'una manera molt més consolidada, arribant a les 18 parades, amb activitats complementàries com ara la il·lustració de postals de Nadal en directe per part de la berguedana Bernadette Cuixart, la performance de Josep Badia i una treballada decoració de la mà de l'empresa Curriu jardineria. . 

Aquest projecte, que es va iniciar fa quatre anys amb “Casa la Iaia”, es va inspirar a partir de les visites realitzades al Festivalet de Barcelona, la fira de referència en el món del “Craft”. La seva filosofia, segons han especificat les emprenedores berguedanes Esther Barniol, Alba Perarnau i Sara Mayol, es basa en la creativitat i la professionalitat dels expositors participants, que busquen elaborar productes únics i amb personalitat. 

“Gent que pensa, crea i dedica el seu temps a treballar amb les mans”, han remarcat. I tot això, envoltat de l'aura d'orgull d'haver pogut elaborar un producte únic i inigualable. És en aquest sentit, que l'èxit de la Fireta va augmentant any rere any. Des dels sis primers expositors en la seva primera edició fins als 18 d'aquesta última.

Canvi d'espai

Segons ha explicat Barniol a NacióBerguedà, el canvi d'espai és un tret característic de la Fireta. El primer any es va fer a Casserres, mentre que el següent es va realitzar a l'Església Vella de Gironella, i la tercera edició, la de l'any passat, va ser al Konvent de Cal Rosal. Aquest any, doncs, s'ha continuat amb aquesta mobilitat de la fira, sense voler allunyar-se massa d'espais peculiars i inspiradors, i es farà al Teatre de Cal Rosal.

Pel que fa als horaris, la Fireta obrirà les portes aquest dissabte 10 de desembre a les 10.00 del matí i es podrà visitar fins a les 20.00 hores, i també diumenge, d'11.00 a 19.00 hores.
 

GALERIA DE FOTOS de la Fireta (2014)

 

Esther Bertran de Casa la Iaia i la Sara i l'Alba de Batibull d'Idees Foto: Pere Gendrau