El Berguedà recull 16.752 kilos d'aliments durant el Gran Recapte, menys que l'any passat

Unes 16 tones de productes es recullen des de Berga | La recaptació és 3.800 quilos inferior que la del 2014

Redacció
09 de desembre del 2015
Actualitzat el 10 de desembre a les 19:04h

Voluntaris participants al Gran Recapte. Foto: Martí Albesa


El Berguedà ha recollit, aquest any durant el Gran Recapte d'Aliments, un total de 16.752 quilograms de productes que es repartiran entre les famílies que més ho necessitin, segons han explicat els organitzadors a NacióBerguedà. La majoria d'aquests aliments, han remarcat, es van recollir i centralitzar a Berga, d'on en van sortir unes 16 tones, mentre que la resta, es va recaptar des de Gironella.

El Gran Recapte d'Aliments es va celebrar el passat cap de setmana del 27 i 28 de novembre arreu de Catalunya, una setena edició d'aquesta acció solidària que va continuar captant l'atenció de la ciutadania sobre el problema de la fam en la societat catalana. Organitzat pels quatre Bancs dels Aliments catalans –Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida-, la campanya va fer una crida a la societat per donar aliments de franc, sobretot, arròs, pasta, llegums i llet.

Al Berguedà les donacions es van poder fer des de diversos comerços, mercats i supermercats, habilitant punts d'acollida oficials a Berga, Bagà i Guardiola de Berguedà. A més, també es van mobilitzar entitats socials com la Creu Roja, Càritas, Mans per l'Acció Solidària, així com la Residència Nostra Senyora de Queralt i la Residència de Sant Roc, a part de la seu del Banc d'Aliments de Gironella o entitats com l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) que van muntar recollides en punts com, per exemple, la Pobla de Lillet.

L'any passat, a Berga es van recollir 19 tones de menjar, mentre que el Banc d'Aliments de Gironella en va recopilar gairebé una tona i mitja. Les xifres del Berguedà d'enguany, doncs, són sensiblement inferiors a les de l'any passat, esdevenint així una de les poques comarques on, aquest 2015, la recaptació no ha augmentat.