El turisme rural salva el pont de la Puríssima a la Catalunya Central

El president de l'Associació d'Hostaleria i Turisme del Berguedà creu que el sector turístic s'està tornant a animar després de la crisi dels darrers anys

ACN/Redacció
07 de desembre del 2015
Actualitzat a les 17:07h
Uns clients arriben a una casa rural .
Uns clients arriben a una casa rural . | Tania Tapia

Ocupació desigual pel pont de la Puríssima a la Catalunya Central. Mentre que la majoria d'hotels tenen xifres baixes d'entre el 20 i el 30%, la situació canvia totalment a les cases rurals i moltes ja van penjar, a principis del cap de setmana, el cartell de complet. El turista més usual prové de Barcelona i l'àrea metropolitana, i les cases amb més capacitat són les que tenen les estades més llargues. A més, fires com el Mercat Medieval de Vic, la Fira de l'Avet d'Espinelves o la de la Puríssima de Gironella, que se celebren durant aquest pont, s'han convertit en un reclam que atreu milers de turistes. Per altra banda, la manca de neu no ha deixat arrencar amb força algunes pistes d'esquí, motiu pel qual aquest turisme de neu també se n'ha ressentit. 

Per a la majoria d'hotels de la Catalunya Central el seu client majoritari és l'empresari i, per tant, l'ocupació baixa en dies festius com els del pont de la Puríssima. En canvi, pel sector turístic rural, aquest pont de desembre sol ser dels més forts de l'any i l'ocupació gairebé sempre se situa al 100%. 

Al Bages, l'Alta Anoia, al Berguedà i Osona, l'ocupació de les cases rurals se situa a prop del 90%, amb alguns casos on ha arribat a la plena ocupació. Segons el president de l'Associació d'Hostaleria i Turisme del Berguedà, Toni Barat, a diferència d'anys anteriors, aquest 2015 les reserves s'han fet amb més temps d'antelació i, en aquest sentit, ha apuntat que sembla que el sector turístic s'està tornant a animar després de la crisi dels darrers anys. 

El perfil de client més usual prové de Barcelona i l'àrea metropolitana i, com a curiositat, les cases amb més capacitat són les que registren les estades més llargues.