Els Premis Santa Bàrbara es plantejaran, l'any que ve, a nivell comarcal

Jesús Calderer té intenció d'ampliar aquest reconeixement als pobles amb tradició minera de l'Alt Berguedà

Aida Morales
06 de desembre del 2015
Actualitzat a les 20:46h

Acte d'entrega dels premis Santa Bàrbara. Foto: Aida Morales.


Des dels seus inicis, els Premis Santa Bàrbara han estat molt vinculats al municipi de Cercs. No obstant això, molt probablement de cara a l'any que ve, s'enfocaran més globalment i a nivell comarcal. Aquesta és la intenció de l'alcalde de Cercs, Jesús Calderer, que ja ha plantejat aquesta possibilitat a altres batlles de municipis de l'Alt Berguedà com ara el la Pobla de Lillet o Guardiola de Berguedà, i que sembla que tirarà endavant per acabar d'engrandir i fer guanyar entitat a aquests reconeixements tan vinculats al món de la mineria. 

“Hem de replantejar aquest premi”, ha declarat a NacióBerguedà. En aquest sentit, ha recordat que la zona de l'Alt Berguedà era on hi havia la major part de mines, motiu pel qual tindria sentit que el premi pogués ser itinerant, i que els diferents pobles implicats en aquesta pràctica poguessin sumar esforços, motivant, per altra banda, alguna associació d'exminaires que englobi totes les persones. 

Així doncs, Calderer ja ha assegurat que començarà a posar “fil a l'agulla” en aquesta direcció ja que, tal com ha volgut remarcar, “la mineria forma part de la història de cadascun d'aquests municipis del Berguedà”. 
 

Emocions, llàgrimes i orgull miner, en uns Premis Santa Bàrbara per recordar