Ana Selvi i la casserrenca Ester Noguera demanen suport per poder disputar els Jocs Paralímpics d'esquí

La barcelonina, que competeix amb una discapacitat visual, i la berguedana opten a una beca de GAES per tirar endavant projectes esportius

Aida Morales
06 de desembre del 2015
Anna Selvi i Esther Noguera
Anna Selvi i Esther Noguera | Oriol Molas /Federació Catalana d'Esports d'Hivern

L'actual campiona del món d'esquí paralímpic, Ana Selvi, i la seva guia, la casserrenca Ester Noguera, ja tenen en ment una de les fites més ambicioses de la seva trajectòria esportiva; disputar el proper Mundial i els Jocs Paralímpics d'Hivern. Per això, han presentat un projecte per poder optar a una beca que dóna Gaes, ja que Selvi pateix, des que era petita, una disfunció visual que la deixa gairebé cega. 

Per aconseguir la beca, però, l'equip format per aquestes dues esquiadores necessita vots, motiu pel qual han volgut demanar la col·laboració de tothom per convertir-se en impulsors de la seva candidatura a la beca. El termini, però, finalitza el proper 15 de desembre. 

L'any passat, la barcelonina i la berguedana ja van assolir el liderat de la Copa del Món d'Esquí Alpí que va organitzar l'International Paralympic Commite (IPC) a la Molina. Així mateix, van esdevenir campiones d'Espanya d'Eslàlom IPC i van rebre, per primera vegada, el globus a la Copa del Món en la seva modalitat.

Segons destaca Selvi al vídeo, la seva afició per l'equí ve de petita quan, amb només dos anys, el seu pare li va calçar botes i esquís. A partir de llavors, va continuar practicant aquest esport, tot i que no va ser fins el 2013, i amb el suport de Noguera, quan va començar la veritable “aventura” de la competició internacional. Tal com explica en el projecte, de seguida va “encaixar” amb la berguedana, un fet que els hi va permetre començar a guanyar títols i fomentar el seu esperit de superació. 

Durant la temporada 2015-2016 ja s'han plantejat competir a nivell nacional, però també realitzar curses internacionals per estar el més ben preparades possible per arribar als Mundials de Tarvisio (Itàlia) el març del 2017, i lluitar per una de les places dels Jocs Paralímpics de Pyeongchang del 2018. 

La compenetració

En aquesta modalitat d'equí, la compenetració entre les dues esportistes és crucial. Noguera és la guia de Selvi, i la seva funció és la de facilitar l'esquí a la màxima velocitat possible, un fet que s'aconsegueix a través d'uns intercomunicadors amb els quals la berguedana va explicant tot el que ha de fer o es trobarà. En aquesta relació, expliquen, és molt important la “confiança i la compenetració plena i absoluta”, ja que l'objectiu és calcar els moviments perquè els dos cossos es converteixin en un. “Ella es converteix en els meus ulls, i jo en la seva ombra”, assegura Selvi.