El Ple de Berga aprova donar suport a la declaració independentista del Parlament

El secretari adverteix que hi ha una sentència del Tribunal Constitucional al respecte i dos municipis imputats | El PSC s'absté de la votació

Aida Morales
03 de desembre del 2015
Actualitzat a les 22:52h
El banc convergent.
El banc convergent. | Aida Morales

El regidor Francesc Ribera, que ha exposat la moció. Foto: Aida Morales.


El Ple de l'Ajuntament de Berga ha aprovat aquest dijous, amb els vots de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), Convergència i Unió (CiU) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), donar suport formalment a la declaració independentista aprovada pel Parlament de Catalunya. Per contra, la regidora socialista Rosalia Monroy, que no ha volgut fer declaracions, s'ha abstingut, i el regidor ecosocialista no ha pogut assistir a la sessió per motius personals. 

D'aquesta manera, i sota l'avís del secretari, el plenari ha aprovat desobeir la suspensió del Tribunal Constitucional, i fer un gest de solidaritat, també, envers els dos municipis que aquesta setmana ha imputat l'Audiència Nacional espanyola, Celrà (el Gironès) i la Seu d'Urgell (Alt Urgell) per aquest mateix fet. 

El regidor de Governació, Francesc Ribera, ha estat l'encarregat d'exposar la moció presentada conjuntament entre la CUP, CiU i ERC, tot bromejant sobre el fet que no calen massa explicacions, ja que "l'ha llegit, fins i tot, el Tribunal Constitucional". En aquest punt, Ribera també ha desitjat que les negociacions entre el seu partit i Junts pel Sí arribin a bon port i que, "ben aviat", hi pugui haver una investidura. 

"Estic d'acord amb el senyor Ribera", ha prosseguit el líder convergent, Antoni Biarnés. Segons ha dit, és necessari que es creï un futur govern i, com es va demostrar durant les darreres eleccions del 27 de setembre, que hi hagi unitat: "Tenim davant un enemic molt potent, i no s'estarà d'usar totes les armes que tingui al seu avast". 

Per la seva part, el republicà Jaume Giménez ha compartit aquestes declaracions i, després de donar les gràcies al secretari pels "advertiments", ha assegurat que cal "tirar endavant". 
 

El banc convergent a l'Ajuntament de Berga. Foto: Aida Morales.

Arxivat a