L'Ajuntament de Berga reviu el Consell dels Mitjans Audiovisuals per desencallar Ràdio Berga

El grup convergent alerta del mal estat d'alguns carrers i d'una concentració de rates en un solar tancat

Aida Morales
03 de desembre del 2015
Actualitzat el 04 de desembre a les 12:55h
Els regidors Ribera i Camps, i l'alcaldessa Montse Venturós
Els regidors Ribera i Camps, i l'alcaldessa Montse Venturós | Aida Morales

El Ple de l'Ajuntament de Berga d'aquest dijous ha estat, contràriament als anteriors, curt i àgil. En la majoria de debats ha brillat la unanimitat, amb dues mocions aprovades per majoria i tot un seguit de precs i preguntes que l'equip de govern s'ha compromès a gestionar el més aviat possible. En aquest sentit, un dels punt més destacats ha estat la recuperació i posada en marxa del Consell de Mitjans Audiovisuals, un òrgan que es va crear durant la legislatura passada per posar ordre en la concessió de Ràdio Berga, així com per elaborar un pla de mitjans audiovisuals a nivell local.

Així doncs, aquest òrgan administratiu i assessor deixarà d'incloure els antics regidors i encabirà, a partir d'aquest dijous, vuit nous representants. La presidenta en serà l'alcaldessa, Montse Venturós, i el vicepresident el regidor de Comunicació, Francesc Ribera, mentre que també inclourà els edils Mònica Garcia, Xavier Francàs, Ermínia Altarriba, Rosalia Monroy i Joan Torres, i l'assessor professional Xavier Gual. En aquest punt, ha reconegut Ribera, quedarà una plaça vacant a causa de la renúncia d'un dels antics membres. 

Amb aquest nou consell, el regidor de Comunicació espera poder sotmetre els plecs tècnics que s'estan estudiant a tots els grups polítics i al punt de vista professional, per tal de poder avançar i agilitzar el concurs públic per a la concessió de la ràdio municipal. Uns moviments, que Altarriba ha celebrat, tot recordant a Ribera la necessitat de resoldre el conflicte amb Ràdio Berga, ja que és una qüestió que "urgeix i clama al cel". 

Durant la sessió, però, també s'ha posat l'èmfasi en la vessant més social. Per començar, s'ha aprovat un protocol entre l'Ajuntament de Berga, els serveis socials i l'empresa d'aigua Sorea, per tal d'aprovar una sèrie d'actuacions que permetin garantir l'aigua als més necessitats. Es tracta, segons ha recordat la regidora d'Atenció a les Persones, de donar compliment a una llei que va aprovar aquest passat mes de juliol el Parlament de Catalunya, i que corresponsabilitza les administracions públiques a l'hora de garantir els serveis bàsics. 

Per altra banda, la regidora socialista Rosalia Monroy ha presentat una moció en defensa de la rebaixa de l'IVA cultural. Segons ha afirmat, aquest hauria de passar al 10% en cinema, dansa i música, i al 4% per a llibres, premsa i revistes, així com totes aquelles activitats que gaudeixin del reconeixement d'especial interès cultural, ja que la pujada fins al 21% que va imposar el Partit Popular el 2012 és, segons ella, "desproporcionada".
 

Ple municipal de l'Ajuntament de Berga. Foto: Aida Morales.


Precs i preguntes

Bona part del Ple ha centrat els precs i preguntes dels diferents partits de l'oposició. Entre aquestes, el grup convergent ha interrogat l'equip de govern sobre els possibles canvis del bus urbà, així com pel que fa a diverses actuacions de millora i obres en carrers. 

"Hi ha algun estudi fet?", ha preguntat el líder de CDC a Berga, Antoni Biarnés, al que Ribera ha contestat afirmativament, tot puntualitzant que només s'aplicaran canvis "si millora el servei". D'altra banda, Maria Antònia Ortega ha avisat del perill de relliscades i queixes que s'han produït a la plaça de les Fonts, així com les millores de paviment que necessiten zones del passeig de la Pau, i les rates que hi ha en un solar del Pla de l'Alemany: "Com que és un solar tancat, les rates campen tranquil·lament". 

Sobre alguns d'aquests aspectes, l'equip de govern ha explicat que ja hi ha programades actuacions i reunions, tot i que, en el cas d'aquest solar, es preveu complicat. "Com que és un solar tancat, a priori no s'hi pot accedir", ha lamentat el regidor d'Urganisme, Oriol Camps, que ha assegurat que, no obstant això, s'intentarà fer alguna actuació. 

En la mateixa línia, la regidora republicana Ermínia Altarriba ha alertat d'uns contenidors de runa que, des de fa més d'un mes, no s'han mogut del Vall; i l'edil socialista ha traslladat la preocupació dels veïns en el fet que molts cotxes desobeeixen el senyal de prohibit girar a l'esquerra quan es va en direcció a Sant Francesc. En aquest punt, Ribera ha assegurat que parlarà amb els caps de la policia, però ha bromejat: "Desobeir aquesta senyal forma part quasi de les tradicions de Berga". 
 

El regidor Oriol Camps. Foto: Aida Morales.

Arxivat a