Francesc-Marc Álvaro critica la «gestió pèssima» del govern de CiU a Berga

El periodista lamenta, en un article d'opinió a La Vanguardia, la "ingenuïtat" de Junts pel Sí amb la CUP

Aida Morales
03 de desembre del 2015
Actualitzat a les 17:27h
Francesc-Marc Álvaro.
Francesc-Marc Álvaro. | Adrià Costa

El periodista i escriptor Francesc-Marc Álvaro. Foto: Adrià Costa


El periodista i escriptor Francesc-Marc Álvaro no ha tingut pèls a la llengua, a l'hora de criticar, en el seu article d'opinió d'aquest dijous a La Vanguàrdia, la postura "ingènua" que va prendre Junts pel Sí, ja des dels inicis de la campanya electoral, respecte de la Candidatura d'Unitat Popular. D'aquí, afirma, se'n desprenen moltes de les conseqüències que actualment, segons assegura, paralitzen el procés cap al nou estat, ja que considera que, en certa manera, els convergents són “culpables d'haver engreixat l'ascens de la CUP”. 

La clau de volta, destaca a l'article, és l'actitud “condescendents i paternalista” que es va generar a l'entorn de les relacions entre Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i la CUP, afavorida, de manera destacada, per la bona sintonia “personal” que hi havia entre el líder del grup cupaire, David Fernàndez, i el president Artur Mas. “Cupaires simpàtics, els nostres fills, quina gràcia”, lamenta Álvaro, que ara, amb deu diputats i Anna Gabriel "marcant el compàs", assegura que mostren una actitud molt diferent. 

Davant d'aquesta situació, el periodista i escriptor creu que l'equip de Mas hauria d'haver escoltat més alguns convergents de pobles i ciutats, que alertaven del “pitjor”. No obstant, i segons apunta, en alguns llocs com Berga “l'èxit local de la CUP no es pot deslligar d'una gestió municipal convergent pèssima”. Amb aquestes declaracions, Álvaro carrega també contra l'antic equip de govern convergent liderat per Juli Gendrau a la capital del Berguedà, i l'exemplifica com un element que va comportar descrèdit per a CDC.
Arxivat a