El Berguedà teixeix relacions amb empreses de l'Estat francès

La primera trobada transfronterera dóna a conèixer la legalitat i fiscalitat dels dos territoris, i posa sobre la taula la necessitat de la E-9

per Redacció, 2 de desembre de 2015 a les 13:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de desembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Primera trobada transfronterera realitzada per Pirineu Global. Foto: ACEB


La primera jornada empresarial transfronterera “França al Berguedà” que es va realitzar a l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB) entre societats berguedanes i franceses ha finalitzat, segons aquesta patronal, d'una manera productiva i enriquidora per a les dues parts. Tal com ha destacat en un comunicat, les empreses de cadascun dels dos estats s'han pogut conèixer i començar a teixir vincles de col·laboració. 


D'aquesta manera, doncs, s'han aconseguit apropar dues cultures empresarials dividides per l'orografia, malgrat els pocs quilòmetres que les separen, i s'han pogut conèixer algunes de les maneres de treballar d'ambdues parts. Concretament, durant la jornada organitzada per Pirineu Global es van donar pinzellades de la legalitat i fiscalitat francesa, i les prop de 50 persones que van participar a la trobada també van poder conèixer la situació administrativa territorial del sud de l'Estat francès. En aquest sentit, i segons va explicar el representant de la Generalitat a Perpinyà, Josep Puigbert, a partir del 2016 les regions Llenguadoc-Roselló i Migdia-Pirineus s'uniran per tal de convertir-se en la quarta regió amb més potencial econòmic d'aquest estat. 

Per la part berguedana, el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, va avançar les properes tendències del sector alimentari a nivell empresarial, i finalment el delegat del Govern a al Catalunya Central, Juli Gendrau, va repassar l'abast de les obres de millora de la E-9, que haurien de permetre escurçar i fer més segur el desplaçament entre Catalunya i l'Estat francès.

 

Participació