Anticicló de desembre per dies

Glaçades matinals a l'interior, boires denses a la plana, i temperatures suaus al migdia i a l'alta muntanya | El Santuari de Queralt registra una de les màximes de Catalunya

Redacció
02 de desembre del 2015
Actualitzat a les 11:40h
L'anticicló torna a estar ben instal·lat a Catalunya. La situació d'altes pressions provoca monotonia meteorològica i no es veuen canvis a la vista. Als matins, glaçades notables a l'interior i boires a la plana de Lleida; mentre que als migdies les temperatures són molt suaus arreu –excepte on la boira no puja- i especialment a l'alta muntanya. De fet, ahir la màxima va ser superior a la Pica d'Estats, a més de 3.000 metres, que no pas a Lleida (10 respecte 9 ºC), i el Santuari de Queralt de Berga ha registrat una de les màximes de Catalunya, arribant als 18,7ºC positius. 

El meteograma del model GFS mostra l'estabilitat per als propers dies. La temperatura en alçada –a 1.500 metres- té una lleugera tendència a la baixa però per sobre de l'habitual a l'època. A més, no hi ha cap indici de precipitacions. Tot plegat fa preveure un pont de la Puríssima amb temps estable i suau.
 

Meteograma GFS

 
Temperatures mínimes (02/12/2015)
Das (Cerdanya): -7.9 ºC
Guixers (Solsonès): -5.4 ºC
Baldomar (Noguera): -5.1 ºC
Sant Pau de Segúries (Ripollès): -5.0 ºC
Vilobí d'Onyar (Gironès): -4.5 ºC
La Vall d'en Bas (Garrotxa): -4.5 ºC
El Pont de Suert (Alta Ribagorça): -4.3 ºC
El Poal (Pla d'Urgell): -4.1 ºC
Tremp (Pallars Jussà): -3.9 ºC
Prades (Baix Camp): -3.9 ºC