El Berguedà viu la seva primera Rogaine amb 340 corredors

Xavi Batriu i Pau Llorenç, i Ampa Gil i Ludmila Fuster es proclamen campions de Catalunya

Lleí Viles/Redacció
30 de novembre del 2015
Actualitzat a les 18:48h
990_1448894269rogaine1
990_1448894269rogaine1

Ampa Gil i Ludmila Fuster, campiones de Catalunya. Foto: COB


El Berguedà va viure, aquest dissabte, la seva primera cursa d'orientació rogaine a La Portella, al municipi de La Quar, de la mà del Club Orientació Berguedà. Hi van participar un total de 340 corredors distribuïts en 83 equips en la cursa de sis hores, i 65 equips més, per a la cursa més popular de tres, que van poder gaudir de la bellesa i peculiaritat del terreny de la Serra de Picancel, la Portella i Campdeparets. 

Dissabte, el dia es va despertar amb una mica de fred però amb unes bones expectatives, i els corredors van anar arribant al centre de competició que els havien preparat amb molta cura. Quan va ser l’hora, els participants van anar entrant al parc tancat després de passar el control de material. Un cop a dins i a l’hora indicada, els corredors van poder obrir els mapes que se’ls havien entregat per preparar l’estratègia en 20 minuts. A les 9.00 en punt, es donava el tret de sortida amb els corredors ben dispersats. 

La complexitat del terreny i la col·locació dels punts de control feien que hi haguessin dues zones ben diferenciades: una de ràpida però amb controls de pocs punts, i una altra de lenta però amb els controls amb la puntuació més alta. Això feia que l’estratègia dels equips fos molt important, doncs es preveia una cursa on l’equip vencedor faria poques fites i on l’estat físic també hi jugaria un paper important pel desnivell que podien acumular els corredors.

 

Xavi Batriu i Pau Llorenç, campions de Catalunya. Foto: COB

Mentre la cursa de sis hores es desenvolupava sense problemes, es va fer la cursa popular de tres. Igual que en l'anterior, els corredors van entrar al parc tancat un cop feta la revisió de material, i un cop a dins, qui va voler se li va fer un curset accelerat d’iniciació a les curses d’orientació. A les 10.00 començava aquesta cursa, després que els equips tinguessin temps de preparar-se l’estratègia. Un cop arribats tots els corredors i ben avituallats, es va fer el lliurament de premis. Els vencedors d’aquesta va ser l’equip MONTSERRAT, format per Biel Ràfols i David Prenyanosa, en Homes; l’equip COB-XXO format per Cristina Rotxés i Eva Santacreu, en Dones; i l’equip NA FENT format per Virgínia Güell i Jordi Arumi, va liderar la categoria Mixtes.

Una estona abans de les 3 de la tarda, hora límit per l’arribada dels equips de la cursa de sis hores i abans que comencessin a penalitzar, van començar a arribar els primer equips. Com és natural, els favorits a la victòria van apurar fins l’últim segon, arribant alguns a menys d’un minut. Un cop aquí, va ser el moment d’analitzar i comparar les diferents estratègies amb els diferents equips, així com reposar i avituallar-se.

La festa es va acabar amb un bon dinar per a tots els participants a la Sala Polivalent de Sant Maurici de La Quar, lloc on es van donar els premis del Campionat de Catalunya. En aquest sentit, les primeres posicions van ser per l’equip PA TEAM COBS, format per Xavi Batriu i Pau Llorens, en Homes; l’equip FUBY MIXTE, format per Olga Mankó, Francesc Ferrer i Guillermo Garcia, en Mixtes; i l’equip FOUR FACTORS, format per Neus Parcerisas i Marta Muixí, en Dones. Aquest últim, però, al no estar federades per la FCOC, el premi del Campionat de Catalunya va ser per l’equip MONGES DE CLAUSURA, format per Ampa Gil i Ludmila Fuster. 

Des de l’organització han volgut agrair la participació de tothom, així com també la dels col·laboradors, tot destacant el "bon ambient" que es va viure i les "bones sensacions" que es van desprendre dels corredors, una vegada finalitzada la cursa.