La visita guiada al Castell de Berga recapta 345 euros per la Marató

Unes 80 persones escolten les explicacions històriques de Xavier Campillo

Redacció
30 de novembre del 2015
Actualitzat a les 10:30h
Participants a la visita guiada al Castell de Berga.
Participants a la visita guiada al Castell de Berga. | Associació de Diabètics del Berguedà

Participants a la visita guiada al Castell de Berga. Foto: Associació de Diabètics del Berguedà


Més de 80 persones han participat, aquest diumenge, a la visita guiada al Castell de Berga que ha ofert el geògraf i president de l'associació d'Amics del Castell de Berga, Xavier Campillo, per recaptar fons per la Marató de TV3. Aquesta activitat, que ha aconseguit recollir 345 euros (cada visitant adult pagava 5 euros), ha estat programada dins dels actes de l'Associació de Diabètics del Berguedà, i ha consistit en una visita guiada de 90 minuts per conèixer l'evolució d'aquest element patrimonial. 

Campillo ha explicat als visitants les històries d'aquest castell des dels seus inicis en l'època medieval, tot passant per les guerres carlines, la Guerra del Francès. A més, també s'ha parlat de l'antic hotel que hi havia i, finalment, de les excavacions arqueològiques portades a terme per un equip de voluntaris durant aquest estiu

Pel que fa a l'Associació de Diabètics del Berguedà, han informat que durant els propers caps de setmana continuaran les activitats, amb una Masterclass de Zumba el proper dijous 3 a les 20.00 hores al pavelló d'esports de Berga, i una marxa nòrdica diumenge 13 de desembre, coincidint amb el dia de La Marató. 
Arxivat a