Perilla la programació del Teatre de l'Ametlla de Merola, si no s'aconsegueix un nou pati de butaques

Aprofitant la temporada de Pastorets s'iniciarà una campanya per aconseguir cadires “confortables” | L'Associació Esplai demana la col·laboració d'entitats i particulars

Aida Morales
29 de novembre del 2015
Actualitzat a les 22:50h
Teatre Esplai de l'Ametlla de Merola.
Teatre Esplai de l'Ametlla de Merola. | Wikipedia

Teatre Esplai de l'Ametlla de Merola Foto: Wikipedia


El Teatre de l'Ametlla de Merola és un espai dinàmic i replet d'activitats culturals. De fet, és un dels teatres més concorreguts per companyies de de renom al Berguedà, destacant, a part, per la tradició que envolta els seus històrics Pastorets. No obstant això, els problemes per finalitzar les obres d'adequació interna i, sobretot, la mancança d'un pati de butaques adequat dificulten, segons l'Associació Cultural Esplai, que aquesta activitat es pugui mantenir, posant en perill la continuïtat de la programació. 

“Des del nostre punt de vista entenem que aquesta situació no pot perllongar-se en el temps”, han declarat en un comunicat, on també han explicat que, actualment, cada vegada que es vol portar a terme una obra de teatre o espectacle s'han de demanar 400 cadires de plàstic a l'Ajuntament de Puig-reig. A més, tant la climatització, com la sonorització i els lavabos es mantenen en estat “precari”, i són nombroses, les queixes que es reben per part dels usuaris, així com la “davallada de públic” en diverses actuacions, comptant, també, els Pastorets, que es porten a terme des de 1878, i que han estat distingits per la Generalitat de Catalunya amb la Creu Sant Jordi. 

Per això, segons han remarcat, aquest desembre han engegant una campanya per començar a revertir aquesta situació, que consistirà en aconseguir un millor acomodament dels espectadors dels Pastorets, amb cadires més adients, que particulars o entitats poden cedir a l'entitat organitzadora, per tal de millorar la comoditat dels espectadors durant les properes representacions: “Us demanem la vostra adhesió a aquesta campanya ja sigui cedint una cadira, una butaca o qualsevol element, com ara un coixí, que millori la comoditat”. 
Arxivat a